Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Button s Type R postavil rekord Hungaroringa
Pri Hondi so dogodek Type R Challenge 2018 zaključili z rekordnim časom Hungaroringa.
Marko Hanželič
8. avgust 2018 | 8:02:07

Zanj se je potrudil Jenson Button, nekdanji prvak formule 1 in aktualni voznik v seriji NSX Super GT. Štiri kilometre in 380 metrov dolgo stezo je s Hondo Civic Type R premagal v dveh minutah, desetih sekundah in devetnajstih stotinkah, s čimer je posekal dosedanji rekord za vozila s sprednjim pogonom, ki si ga je lastila prejšnja generacija Civica Type R. Omeniti velja, da so za postavljanje rekorda uporabili serijski avtomobil s serijskimi pnevmatikami.

Button ima lepe spomine na Hungaroring, kjer je leta 2006 slavil svojo prvo zmago v formuli 1, pri postavljanju rekorda pa je bil Britanec navdušen nad uravnoteženostjo Civica Type R in nad natančnim ročnim menjalnikom. 

Buttonova znamka na Hungaroringu je peti rekord kroga z modelom Civic Type R na pomembnih dirkališčih po Evropi. Japonci so postavili rekord kroga v Estorilu, Spaju, Silverstonu in Magny Coursu, ne smemo pozabiti niti na Nürburgring in če bo šlo tako naprej, bo jim počasi zmanjkalo evropskih dirkališč. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija