Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Opel tudi na seznamu proizvajalcev, ki jih v Pariz ne bo
Iz Opla, ki je del francoskega koncerna PSA, so sporočili, da odpovedujejo udeležbo na salonu v Parizu. Slednji svoja vrata odpira v začetku prihodnjega meseca.
Peter Pirkovič
6. september 2018 | 10:15:43

Očitno bo seznam manjkajočih proizvajalcev daljši, kot je sprva kazalo. Opel se je tako pridružil Fordu, Nissanu, Fiatu, Chryslerju, Jeepu, Volvu, Mazdi, Bentleyju, Aston Martinu, Rolls-Royceu in McLarnu. Z drugimi besedami to pomeni, da bodo na salonu manjkali proizvajalci, ki predstavljajo 40 odstotkov celotne evropske prodaje. To pa je že znak za alarm za organizatorje salonov, ki se slabo zavedajo dejstva, da je udeležba proizvajalcev astronomski strošek. 

Pri Oplu v tem primeru odpovedi pravijo, da nimajo česa pametnega za pokazati širši javnosti in da v prihodnje tudi ne bodo sodelovali na takšnih dogodkih, dokler ne bodo presodili, da je to s poslovnega vidika smiselno. Tako kot ostali bodo raje poudarek namenjali projektom za ciljne kupce.

Pariški avtomobilski salon je pred dvema letoma (bienalni) zabeležil nekaj več kot milijon obiskovalcev in preko 10 tisoč novinarjev, se letos verjetno ne bo mogel pohvaliti s takšno udeležbo in če se bo trend nadaljeval v tej smeri, bodo organizatorji kmalu pred odločitvijo, ali salon sploh organizirati. Tradicionalni saloni morda na obroke umirajo tudi zaradi dejstva, ker so v vzponu druge pomembnejše prireditve, kot je Goodwoodov festival hitrosti ali tehnološko srečanje CES v Las Vegasu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Če pa milijon obiskovalcev ni dovolj potem pa ne vem...ne vem kakšni stroški pa spet niso, vsi prisotni salonski primerki so vedno prodani in se vozijo samo v eno smer...par podplačanih študentk-hostes pa tudi niso nek strošek. Mislim,da se pretirano špara in cvili o stroških! Ko je Fiat odkartal 130 milijonov odškodnine za dedka Ronalda ni nihče iz menedžmenta jamral o stroških!
6.9.2018 18:31:44
Jon
Slabo razmisljas...preko prodanih vstopnic itn.,jim bo posredno ronaldo to vrnil...ampak imidz pa tudi steje...nek salon in 5 prodanih avtov tam pac ne
6.9.2018 22:38:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija