Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   AI
BMW vrača udarec
Potem, ko je Mercedes prepoznavanje ukazov v svojih najnovejših modelih z Linguatronicom dvignil na povsem novo raven, so tudi pri BMW-ju odgovorili s svojo rešitvijo.
Artur Švarc
7. september 2018 | 10:53:49

»Hey, Mercedes,« je čarobna beseda, ki aktivira sistem v Mercedesovih avtomobilih, prav te dni to preizkušamo v A-ju, in potem lahko v razumljivi angleščini malček poklepetamo z avtomobilom. Glavna razlika od klasičnega glasovnega ukazovanja z besedami je, da umetna inteligenca zna razbrati ključne besede v stavku, je pa to seveda v praksi še zelo daleč od prave uporabne vrednosti.

No, včeraj je tudi BMW napovedal svoj pogovorni sistem Hey, BMW, ki bo na voljo v avtomobilih od marca prihodnje leto v 23 jezikih. Bo pa BMW to zadevo popeljal še na višjo raven, BMW-jev asistent bo vozniku lahko razlagal o delovanju različnih sistemov, odreagiral pa bo tudi na počutje voznika. Če bo ta povedal, da je utrujen, bo sistem na primer prilagodil svetlobo, glasbo in temperaturo. Prvi avto, ki bo dobil ta sistem, bo nova Serija 3, sledili bodo X5, Z4 in serija 8, vsi modeli, ki že imajo BMW-jev OS 7.0, pa bodo deležni avtomatske nadgradnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
QuickNick
Že tako visoka pričakovanja so se pravkar še zvišala. Upam, da se novi BMW 3 prepričljivo zavihti na prestol svojega razreda in v vseh kategorijah odločno pomete s konkurenco.
7.9.2018 15:55:21
etilometer
Samo da je to, vse druga pa ni važno. iPhone ima že to 20 let hey siri. To pa je tehnologija ni kaj. Naj rajši verige, diferenciale na x pogonih zrihtajo na novi 3.
7.9.2018 17:07:38
Joker
Prejšnji teden sem videl novo BMW 3 v Munchnu za zaprtimi vrati. Avto izgleda fantastično (moje subjektivno mnenje). Videl sem ga v oranžni in črni barvi. Oranžni je bil M340i, črni pa 320d z m paketom. Avto od spredaj izgleda kot nekakšna mešanica nove BMW 5 in BMW 3 z oznako e46 (2003-2005). Stranska linija in boki so napadalnejši in na splošno bolj povdarjeni kot pri zdajšnji. Zadaj pa so luči delane povsem na princip nove serije 8 in X4, dolge podolgovate in v LED tehniki. Avto od zunaj zgleda mnogo napadalnejše in bolj dinamično. Najbolj me pa je presenetila notranjost. Notranjost dodobra spominja na novo X5 ali Z4 model z nekimi malenkostnimi popravki, ki ločujejo modele med seboj. Vendar tisto najpomembnejše je izjemna kvaliteta uporabljenih materialov. Brez kančka dvoma lahko potrdim, da je to po kvaliteti materialov in sestavi vsaj 1 razred nad A4 in Mercedesom C , da ne govorim o Giuliji. Res je, da sem videl dobro opremljena modela (usnje, live cockpit,...). Oblika je še vedno tipično BMW-jeva, a izgleda mnogo novejše, sveže.Cenovno naj bi ostala na približno enakem nivoju. Kako se pelje pa ne morem povedati, ker je žal nisem peljal.
8.9.2018 12:03:15
v10power
A sem sam jaz takšen, ki me tej touch screeni, infotainmenti , conectivitiji in podobna elektronska sra... niti malo ne zanimajo, kaj šele da bi bilo to odločilno glede nakupa enega ali drugega avtomobila?
8.9.2018 12:43:40
macolar
Ne, nisi edini. Me pa zanima če lahko z svojim Mercedesom/BMWjem poklepetaš koliko bo kakšno popravilo koštalo ko kaj crkne. Naslednji korak bo očitno prepoznavanje ali mora voznik opraviti potrebo in podati primeren ukrep, bodisi z aplikacijo cevi, ali pa odpiranje vratc na sedežu...
9.9.2018 1:51:56
v10power
Ha ha, dobra.
9.9.2018 8:43:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija