Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kupec, ki je naročil kar 20 tisoč kombijev naenkrat
Mercedes je pred kratkim zagnal proizvodnjo v novi ameriški tovarni v North Charlestonu, v Južni Karolini, in še pred tem dobil zgodovinsko naročilo enega samega kupca.
Peter Pirkovič
7. september 2018 | 11:22:10

Namreč, ameriški Amazon je pri Mercedesu naročil kar 20 tisoč Sprinterjev za potrebe programa Delivery Service Partner, ki malim podjetjem omogoča kratkoročni najem kombijev za dostavo. S tem naročilom je ameriško podjetje postalo tudi največji posamični kupec Sprinterjev v zgodovini Mercedesa. Pri tem gre povečini za naročilo furgonskih različic Sprinterjev, ki so lahko opremljeni z dvolitrskim bencinskim ali trilitrskim V6 dizlom (na voljo s pogonom 4x4). 

V novi tovarni, v katero je nemški velikan vložil pol milijarde dolarjev in za začetek zaposlil 900 ljudi, bodo poleg teh sestavljali tudi potniške Sprinterje, ameriškim kupcem pa bodo na voljo pod znamko Mercedes oziroma tovornjaško divizijo Freightliner, ki je sestavni del koncerna Daimler.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija