Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Besedna vojna med Trumpom in Fordovci ima nove posledice
Očitno so vodilni v Detroitu precej trdoživi in nenaklonjeni trenutnemu vladarju Amerike, ki jih sili v drugačne poslovne odločitve. In to kar preko Twitterja.
Peter Pirkovič Twitter, Tina Velikonja
11. september 2018 | 7:09:20

Fordovci so si prejšnji mesec premislili in odločili, da v ZDA ne pripeljejo terensko šminko novega Focusa, saj je Trumpova administracija poskrbela za občuten dvig carin na izdelke uvožene iz Kitajske, in prav tam nastaja novi Focus Active. 

Kmalu zatem je Donald Trump v svojem slogu na Twiterju zapisal, da je to šele začetek in da bi lahko bil ta avto v proizvodnji v ZDA in zanj ne bi plačevali visokih carin. A pri Fordu so bili glede tega zelo jasni. Avto ostaja v proizvodnji na Kitajskem in ker gre za precej nišni model z nizkimi proizvodnimi številkami za ameriški trg, se jim proizvodnja v ZDA ne izplača. 

»Proizvodnja Focusa Active v ZDA ne bi bila dobičkonosna, glede na projekcije, ki kažejo, da bi jih letno izdelali manj kot 50 tisoč,« je povedal Mike Levine, prvi govorec iz Detroita.

Odločitev, da Focus Active ne bo na voljo ameriškim kupcem, ne bo bistveno finančno vplivala na poslovanje Forda na domačih tleh, saj bodo tudi brez tega modela dosegli letno prodajo okrog 2,5 milijona vozil. Ob tem pa je zanimivo tudi dejstvo, da bo Mustang prav kmalu tako rekoč edini klasični model v Fordovi paleti (poleg SUV-jev in pickupov), potem, ko je pred časom padla odločitev, da počasi ukinjajo Fiesto, Focusa, Fusiona in Taurusa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Naj že enkrat odstavijo tega psiho klovna!
11.9.2018 8:45:28
aichi
Po moje ga bojo še pred koncem mandata, sploh ko veš, kak napor je v njegovem kabinetu, da pospravljajo za njim pa preprečujejo katastrofe...
11.9.2018 10:28:17
2fast4y
čim prej upam... :-)
11.9.2018 13:07:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija