Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Prvič z novim 1.3 TCe motorjem, kjer je Mercedesovo znanje
Tik pred pariškim salonom so Renaultovci razkrili prenovljen obraz terenskega Kadjarja, ki so mu popravke namenili po vsega treh letih službovanja.
Peter Pirkovič Renault
12. september 2018 | 11:09:38

Kadjar, ki je do zdaj v petdesetih državah po vsem svetu našel skoraj pol milijona kupcev, prinaša osveženo zunanjost, z opazno spremenjenim sprednjim delom, hkrati so zamešali še nekaj novih zunanjih barv, prevetrili so ponudbo platišč, a hkrati ohranili terensko postavo, ki z 20-centimetrskim odmikom karoserije od tal in Nissanovim štirikolesnim pogonom (doplačilo) omogoča tudi nekaj makadamskih pustolovščin. 

Renaultovci so pri Kadjarju primerno prenovili tudi potniško kabino. Poleg novih kakovostnih materialov, udobnejših sedežev, izboljšane zvočne izolacije, je popolno spremembo doživela sredinska konzola, ki jo krasi 7-palčni zaslon z multimedijskim vmesnikom R-Link2, novo je upravljanje klimatske naprave, dodani sta dodatni odprtini za zračenje in dva USB vmesnika za potnike v drugi vrsti, ki bodo lahko svoje prenosne naprave polnili med vožnjo. 

Največja tehnična novost je brez dvoma uvedba novega 1,3-litrskega bencinskega motorja, ki so ga Renaultovci razvijali skupaj z Mercedesom,  in ga pred tem že uvrstili v ponudbo Scenica, Megana ter Capturja. Pri Kadjarju bo ta na voljo s 103 in 117 kilovati moči, v obeh primerih pa bo možno izbirati šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni EDC menjalnik, ne pa tudi štirikolesni pogon. Slednji bo na voljo zgolj pri 110-kilovatnem dizlu Blue dCi, v kombinaciji z ročnim menjlanikom, medtem ko bo 85-kilovatni dizel na boljo tako z ročnim kot samodejnim menjalnikom. Omembe vredno je tudi to, da so vsi motorji homologirani po novem standardu WLPT.

Avto naj bi na večje trge po Evropi pripeljal še pred koncem leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Oblikovno korak nazaj. Končno lepa modra barva, takšno sem si želel na mojem bivšem Kadjaru.
12.9.2018 11:35:46
Kadjar155
Se strinjam. Pa upam, da ima v popravljeni izdaji končno osvetljena stikala na vratih, da o radarskem tempomatu in kaki ambientalni osvetlitvi sploh ne govorim. Če ne bi bil takšen polizdelek, bi ga jaz tudi še danes imel.
12.9.2018 18:43:13
alfafil
Ja, bil je prostoren in udoben na daljših potovanjih, ampak, hitro sem se ga naveličal.
12.9.2018 19:30:34
1-2-3
Sem bral test Scenica z 1,3 motorjem v autobildu pa ga niso mogli prehvaliti, da je res dober in dobra alternativa dizlu. Upam da ga niso hvalili samo zato, ker je bil razvit skupaj z mercedesom haha xD
13.9.2018 7:52:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija