Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanj so imeli slovenskega kupca, a ga Nemci niso izbrali
Cestni F1 dirkalnik AMG Project One, ki je luč sveta ugledal lani na salonu v Frankfurtu, je zdaj tudi uradno zapeljal na ceste za potrebe nadaljnjega razvoja.
Peter Pirkovič Mercedes
21. september 2018 | 12:03:35

Za obliko je poskrbela ekipa pod vodstvom Roberta Lešnika, ki vodi divizijo zunanjega oblikovanja pri Mercedesu, a morda bo pri tem avtomobilu več zanimanja za tehnično plat, ki je zelo sorodna s tisto iz dirkalnika F1. Srce sistema predstavlja 1,6-litrski V6 v povezavi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in s štirimi elektromotorji. Dva sta nameščena na sprednjih dveh kolesih in vsak od njiju razvija 120 kW. Šestvaljnik spremljata še dva dodatna elektromotorja in turbopuhalo, kar omogoča maksimalen nabor moči in navora v vseh razmerah. Moč motorja z notranjim zgorevanjem naj bi po napovedih dosegala vrednost okoli 730 konjev, skopaj z elektromotorji pa bo le-ta dosegala, 1000 konjev. 

Zdaj so motor prvič dejansko vgradili in ga tudi preskusili na posebni testni stezi Millbrook Proving Ground, v bližini angleškega Bedfordshirea, kjer se ta motor tudi razvija. A ob tokratni objavi niso bili pretirano zgovorni okrog detajlov, zato še vedno velja lanska napoved, da se ta zavrti do 11.000 vrtljajev v minuti, kar je sicer nižje kot pri dirkalnikih F1, 1300 kilogramov težak cestni športnik pa naj bi do 100 km/h odšprintal v 2,5 sekunde, do 200 km/h v 6 sekundah, medtem ko naj bi najvišja hitrost znašala 350 km/h. 

Mercedes AMG Project One, katerega motor bo moral na generalno obnovo vsakih 50 tisoč kilometrov, že ima vseh 275 kupcev, ki bodo Mercedesu mastno plačali za najnovejši dragulj. Super športnik namreč stane 2,27 milijona evrov. Kupce so pri Mercedesu, še pred lansko uradno premiero, izbrali po svojih in javnosti nedostopnih merilih. Znano je, da bo med njimi tudi hrvaški hotelir iz Šibenika, v čakalno vrsto pa se ni uspelo uvrstiti slovenskemu kupcu, ki je bil pripravljen odšteti tako veliko vsoto denarja. Tako najdražji Mercedes, ki se je prodal na našem trgu, še vedno ostaja SLR, katerega cena je znašala več kot pol milijona evrov. Pravzaprav so takrat prodali dva primerka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Ampak pa že prav najedajo s tim Project One. Ali naj ga naredijo ali pa ne, zaboga. Pa saj par let že poslušamo o tem, kako bo Mercedes dal ven ta super duper ultimativni ProjectOne. Ko npr. pri Ferrariju dajo v medije, da prihaja nekaj super novega, je to v par mesecih predstavljeno, dobavljeno in na netu že amaterske slikce in filmčki. Tu pa se že leta naklada okrog tega avta. Vem, da sem najbrž jaz malo smotan, ampak sem bil prepričan, da se s temi avti kupci vozijo že lep čas, zdaj pa vidim, da bo šele "zapeljal na ceste za potrebe nadaljnjega razvoja".
22.9.2018 10:09:01
shark911
Pa še grd je,zadek je obupen...
22.9.2018 12:58:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija