Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Peugeot 508 in 3008 vstopajo v razred priključnih hibridov
Enega že zelo dobro poznamo, drugi pa se nam bo pobliže predstavil v prihodnjih tednih, a na salonu v Parizu bodo prvič predstavljene nove izvedbe z možnostjo priklopa na polnilnico.
Peter Pirkovič
24. september 2018 | 13:03:14

Brez dvoma največja novost pri elektrificirani Peugeotovi paleti bo model 3008, ki bo končno dobil štirikolesni pogon. Za prva kolesa bo skrbel 1,6-litrski bencinski motor s 147 kW moči, za vrtenje zadnjega para so mu zagotovili 80-kilovatni elektromotor, a pri vsem tem je najbolj osupljiv podatek o skupni sistemski moči. Ta znaša 300 konjskih moči oziroma 221 kilovatov. Za prenos moči skrbi 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Zelo podobno, a brez štirikolesnega pogona, bosta opremljena tudi 508 in 508 SW. Klasični bencinski 1,6-litrski motor in elektromotor bosta zagotavljala skupno sistemsko moč 225 konjev in tako kot pri 3008 bo za prenos moči na sprednja kolesa zadolžena 8-stopenjska avtomatika. Pri obeh modelih so litij-ionske baterije postavljene pod drugo vrsto sedežev, s to razliko, da kapaciteta akumulatorja dosega 11,8 kWh (HYBRID) oziroma 13,2 kWh (HYBRID4). Po novem protokolu WLTP sta oba modela sposobna brez emisij prevoziti 50 km. Ker gre za priključni hibrid je baterijo pri vseh tri možno polniti preko domačega omrežja ali hitrih polnilnic (8 ur - polnilnik 3,3 kW, 8 A, 4 ure  - 3,3 kW, 14 A, manj kot dve uri - 6,6 kW, 32 A). Loputa s priključkom za polnjenje je neopazno nameščena na zadnjem levem blatniku vozila, medtem ko je polnilni kabel možno enostavno pospraviti v za to namenjen prostor v podu prtljažnika.

V popolnoma električnem načinu je možno voziti s hitrostjo do 135 km/h, zatem pa nadzor prevzame motor z notranjim zgorevanjem. Prav tako pri Peugeotu niso pozabili na funkcijo Brake, ki upočasni hitrost vozila brez pritiska na zavorni pedal, deluje kot zavora motorja in poleg tega omogoča še polnjenje akumulatorja, medtem ko si voznik s funkcijo e-SAVE vnaprej rezervira potrebno avtonomijo v električnem načinu (10 km, 20 km ali celoten akumulator).

Priključni hibridi 3008 in 508 bodo na prodaj šele v drugem kvartalu prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija