Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kaj bo Audijevim uporabnikom omogočala storitev Charging Service?
S premiero Audija e-tron se za to znamko odpira povsem novo poglavje storitev, vezanih na avtomobile z alternativnim pogonom.
Uredništvo Audi
25. september 2018 | 9:12:27

Znamka se iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca spreminja v sistemskega ponudnika prestižne mobilnosti. Storitev Audi e-tron Charging Service bo del celovite ponudbe polnilnih možnosti in bo na številnih evropskih trgih nudila dostop do javne polnilne infrastrukture. Audijeva kartica za polnjenje zajema več kot 72.000 polnilnih točk 220 ponudnikov in tako omogoča brezmejno in brezskrbno električno mobilnost. Doseg prek 400 km (izmerjen skladno s preizkusnim postopkom WLTP, ki je prilagojen realnim pogo¬jem) omogoča vožnjo na električni pogon brez kompromisov, medtem ko za daljše vožnje Audi uporabnikom s storitvijo e-tron Charging Service nudi pametno rešitev za hitro in preprosto polnjenje.

Audi prek svoje nove storitve polnjenja vsem kupcem e-trona, in s tem tudi imetnikom priključ¬nih modelov, omogoča dostop do približno 80 % vseh javnih polnilnih postaj v Evropi. Ob uvedbi na trg je na voljo že več kot 72.000 polnilnih točk v 16 državah EU, čez nekaj mesecev pa bo sledilo še osem trgov v vzhodni Evropi. Obračunavanje poteka centralno prek le ene pogodbe z enotnimi in transparentnimi cenovnimi modeli. 

Polnjenje z izmeničnim ali enosmernim tokom, z 11 kW ali 150 kW – za zagon polnjenja zadostuje ena sama kartica (t.i. e-tron Charging Service Card). Veliko polnilnih postaj je mogoče aktivirati tudi z odčitavanjem kode QR prek pametnega telefona. Uporabnik se za storitev registrira na portalu myAudi in sklene individualno pogodbo za polnjenje. Vsi postopki polnjenja se samodejno zaračunajo skupaj ob koncu posameznega meseca. Na portalu myAudi si lahko uporabnik kadar koli ogleda aktualno zgodovino polnjenja in aktualne obračune ter tudi upravlja svojo pogodbo. 

Od leta 2019 bo polnjenje za Audijeve uporabnike še udobnejše. Takrat bo predstavljena funkcija Plug & Charge. Z njo se bo Audi e-tron prek najsodobnejših kriptografskih postopkov kar sam avtoriziral na polnilnih postajah in zagnal postopek polnjenja – kartica ne bo več potrebna. Vsa vozila Audi e-tron, ki bodo s tekočega traku zapeljala od sredine leta 2019, bodo funkcijo vsebovala serijsko. Tudi v zasebnem okolju bo uporabnik lahko funkcijo Plug & Charge uporabljal za dostop do svojega polnilnega sistema "connect". Potem vnos kode PIN za zaščito pred ne¬pooblaščeno uporabo ne bo več potreben.

Na dolgih relacijah, npr. pri vožnji na počitnice, je možnost hitrega polnjenja bistvenega pomena. Zato so koncern Volkswagen z družbama Audi in Porsche, BMW Group, Daimler AG in Ford Motor Company ustanovili mešano podjetje Ionity. Audi e-tron je prvi serijski avto, ki ga bo na Ionityjevih zmogljivih polnilnih postajah z enosmernim tokom mogoče polniti s polnilno močjo do 150 kW. To pomeni, da bo v približno 30 minutah pripravljen za naslednjo dolgo relacijo. Storitev e-tron Charging Service povezuje omrežje za hitro polnjenje Ionity, ki se bo postopoma nadgrajevalo in bo do leta 2020 obsegalo 400 postaj. Avtomobili se tam večinoma polnijo z ekološko pridobljeno elektriko.  Poleg tega ponudbo storitve e-tron Charging Service na dolgih relacijah dopolnjujejo hitre polnilne postaje drugih ponudnikov.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
roberto
Ideje so dobre in pravilno usmerjene. Bo pa potreben čas, da se vse to dejansko uredi. Čez 10 ali 15 let bo to že čisto na drugem nivoju in takrat upamo da bo tudi nam to cenovno bolj dostopne. Sedaj v vmesnem času je to res bolj za ljubitelje te tehnologije in tiste, ki so to res lahko privoščijo. Glede potovanj na dolge razdalje pa bomo še videli, kdaj bo to dejansko mogoče, če bo teh avtov res veliko. Zamislite si, da greste v Dalmacijo in morate vmes vsaj 2x "tankati". To pa morajo še vsi drugi s takimi avti. Takrat ne bo dovolj 10 polnilnih mest na vsaki bencinski, ampak jih bo potrebnih 100 ...
25.9.2018 9:57:21
jjs
Coffee-to-go bo izgubil na pomenu, saj bodo vsi jemali coffee-kar-tako. OK, ne moremo ravno napovedaovati, koliko ljudi se bo naenkrat zadrževalo na avtocestnih črpalkah, saj so EV, ki so v dometu današnjih predstav, približno to, kar so bili prvi Benefoni s kovčkom na področju mobilne telefonije.
25.9.2018 13:31:04
shark911
Roberto: Mislim da do Dalmacije ne rabiš 2x "tankati",če si vzameš pol ure več časa za vožnjo in voziš malo počasneje. Od Ljubljane do Splita je 450 kilometrov,to razdaljo se bo dalo prevoziti brez vmesnega polnjenja že recimo s Kia Niro EV s 64 kWh baterijo,pri malo bolj zmerni hitrosti sicer.
25.9.2018 15:47:54
2fast4y
Ja če se ne upošteva vedno bolj zaprto evropo več mej ,več čakanja, preverjanja...razni zastoji v višku sezone, prometne...zasedenost polnilnih postaj...teorija je eno realnost je nekaj povsem drugega.
25.9.2018 20:45:56
matt0
450km poleti v kolonah in na vročini.. seveda
25.9.2018 21:47:12
roberto
Shark: Če si malo dlje kot iz Ljubljane in če greš še dol do Makarske se hitro nabere 600 ali 700 km. Za vse tujce (Avstrijci, Nemci in še posebej vsi Čehi, Slovaki in Poljaki) pa hitro postane veliko preko 800 km. Tako da s to generacijo avtov v naslednjih letih se bo kar potrebno ustavljati. Dokler bodo baterije iz takih materialov kot so sedaj. Ko pa pride nova generacija iz novih materialov, takrat bo pa velik bum za električne avte. Na žalost tega sicer še nihče ne upa natančno napovedati.
25.9.2018 21:49:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija