Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Reševalni Land Rover Discovery z naprednim dronom
Pravzaprav ne gre za klasični primer reševalnega vozila, pač pa za vozilo, ki je bilo razvito za namen natančnega lociranja poškodovancev, v primerih, ko so ti na nedostopnih terenih.
Peter Pirkovič Land Rover
8. oktober 2018 | 1:07:55

Posebej predelan Land Rover Discovery je del flote avstrijskega Rdečega križa oziroma oddelka, ki tesno sodeluje z reševalci. Najnovejša izvedba reševalnega Discoveryja je delo mojstrov iz Land Rover Special Vehicle Operations in predstavnikov avstrijskega rdečega križa, ki so za celoten projekt preobrazbe potrebovali kar 18 mesecev intenzivnega dela. 

Discovery z 258-konjskim 3.0 TD6 motorjem, s štirikolesnim pogonom in z zmožnostjo premagovanja zahtevnih terenov, je v tem primeru opremljen z najmodernejšo komunikacijsko opremo, vključno z osemrotorskim naprednim dronom dolgega dosega z vgrajeno infrardečo kamero. Slednji zmore locirati poškodovanca z višine 440 metrov ali pa z višine 1000 metrov najdejo razbitino avtomobila. Slednji ves čas prenaša sliko na posebno komunikacijsko opremo v prtljažnem prostoru avtomobila in tako lahko operater poleg natančne lokacije, reševalcem vnaprej sporoči navidezno stanje poškodovanca.

Več v pripetem videoposnetku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija