Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kanadski superstroj za vse terene in vse prepreke
Inkas ne izdeluje le oklepnih različic osebnih avtomobilov, pač pa tudi nekaj zelo namenskih oklepljenih vozil za vojsko in policijo.
Artur Švarc
11. oktober 2018 | 10:52:05

Najnovejši v njihovi vrsti je APC/AMEV ali Armored Personnel Carrier / Armored Medical Evacuation Vehicle ali … tako nekako… oklepljeni osebni transporter / oklepljeno medicinsko evakuacijsko vozilo.

Dolgo ime razlaga o vsenamenskem vozulu za nevarna okolja in neprilagojene terene, ki je obdano z balističnim oklepom sedme stopnje.

Vozilo je zasnovano za prevoz ljudi in pomoči na reševalnih operacijah in kakršnemkoli terenu, kar med stranke uvršča tudi varnostne službe, paravojske in mirovniške operacije. Vozilo sprejme do 14 oseb ali 2 osebi in 6 ranjencev, modularna zasnova pa omogoča vgradnjo cele serije dodatnih komponent za različno rabo.

Med posebnostmi ob seveda ekstremno privlačnem videzu sodijo še hidravlična rampa zadaj za nakladanje ranjencev in infrardeče in termalno sledenje. 15-tonsko pošast poganja šestvaljni dizel z 246 kW in 1286 Nm navora. Končna hitrost je 130 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija