Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Prva skica VW Golfa 8, napovedan tudi novi Passat
Včerajšnja letna tiskovna konferenca, kjer so vodilni pri VW-ju na dolgo in široko razlagali dosežke in napovedovali prihodnost, je postregla z nekaj zanimivimi informacijami za dogajanje v letu 2019.
Peter Pirkovič VW
7. december 2018 | 10:15:43

Že pred nekaj meseci so pri Volkswagnu napovedali, da se proizvodnja osmega Golfa začenja konec junija 2019, kar bi pomenilo, da ga prvič predstavijo najverjetneje marca v Ženevi. Znano je, da je ta izdelan na koncernski MQB platformi, da je dimenzijsko nekoliko napredoval, kar posledično pomeni tudi večji okrog 400-litrski prtljažnik, in da je na račun uporabe novih materialov hkrati izgubil okrog 70 kilogramov teže. Motorna paleta bo po večini sestavljena iz znanih bencinskih in dizelskih tri in štirivaljnikov, v nekatere od teh bodo vgradili tudi blago hibridno tehnologijo, prav tako pa se v novi generaciji obeta tudi priključni hibrid in nadaljevanje GTI ter R različic. Torej, pred nami je prva skica, morda v začetku leta sledijo še kakšne bolj jasne fotografije, a dejstvo je, da je osma generacija nared in da bo ta kupcem na voljo predvidoma prihodnjo jesen.

Druga zanimiva novost je napoved, da bo prihodnje leto prineslo tudi novo generacijo Passata, o katerem za zdaj še ni nič znanega, razen dejstva, da bo ta na voljo tako za evropske, ameriške in kitajske kupce. Volkswagnovci bodo prihodnje leto imeli polne roke dela z uvedbo prvega modela iz družine električarjev ID in z novim T-Cross Cabrio, ki se bo predstavil v podobnem času kot Golf.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
Tole mi je zelo dopadljivo "mehki hibrid", je tudi zelo realno, učinkovito in uporabno. Ne vem, če je kdo od piscev kot sta Skrivo in Shark911 kdaj pogledal na denimo na položnico katero izda slovenski distributer električne energije... Torej, statistika je še slabša kot sem mislil in električarji še zdavnaj ne bodo zreli za naše-elektrogospodarstvo. Fosilna goriva predstavljajo 57,85 vse električne energije, obnovljivi viri samo 7,83, 34,31 pa jedrska energija. Ko bo številka fosilnega goriva zamenjala tisto od obnovljivih virov, jedrska tisto od fosilnih virov in obnovljivi tisto od jedrske, potem lahko sanjamo o elektrifikaciji prometa, vse ostalo je metanje nergije skozi okna in zgubljanje na pretvorbah in toploti, ki jo kod odpadek porabljamo pri pogonu vozil z notranjim izgorevanjem! Mehki hibrid in priključni hibrid sta trenutno najbolj upravičeni smernici cestnega prevoza s smislom v povezavi z dizelskim motorjem seveda - vse ostalo so mokre sanje, da bi zmanjšali količine CO2 izpustov, o novi NEK pa se še nič ne govori, OVE pa je tudi nekam v zatonu in vse je potihnilo okoli PV, razen vetrnic, ki kaj žanjejo, ko je tu in tam kaj vetra.
7.12.2018 19:00:34
shark911
Jože,spet širiš neke neresnice o nezrelosti našega elektrogospodarstva,ki nimajo veze z realnostjo! preberi si dobro ta intervju z enim od direktorjev Elesa,je vse lepo pojasnil...če pa njemu ne verjameš,potem ti pa ni pomoči: https://www.avto-magazin.si/plugin/mag-uros-salobir-direktor-podrocja-za-strateske-inovacije-v-eles-u-elektricni-avtomobili-so-za-omrezje-lahko-izredno-koristni/
8.12.2018 8:55:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija