Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Novo v Sloveniji
Yaris je star 20 let, v ponudbi dve posebni seriji
Toyota v svojo prodajno paleto uvršča malega Yarisa z oznako GR Sport in Y20. Slednja predstavlja dvajseto obletnico rojstva, poleg tega pa dvajseti rojstni dan obeležuje tudi zastopnik teh vozil v Sloveniji, podjetje Toyota Adria.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. december 2018 | 14:31:30

Prvi obrisi Toyote Yaris, ki je v 20 letih zabeležila že več kot 4 milijone prodanih primerkov in hkrati še vedno sedi na prodajnem prestolu znotraj Toyotine modelske palete (tretjina skupne prodaje v Sloveniji predstavlja prav Yaris), so se pokazali v letu 1997, v rahlo nenavadni študijski obliki, leto kasneje (konec leta), ko je tudi uradno vstopila na trge po svetu, se je njen obraz še nekoliko spremenil in začela se je uspešna prodajna  pot.

Za razliko od svojih konkurentov, ki dimenzijsko bežijo čez mejo 4 metrov, Yaris v aktualni tretji generaciji še vedno ostaja »majhen avtomobil«, ki uporabniku ponudi okretnost in uporabno notranjost, kar so nenazadnje potrdili tudi kupci. Ker se Toyota v zadnjih letih čedalje bolj obrača v smer hibridnega pogona je bil Yaris v letu 2008 eden prvih malčkov, ki je imel vgrajen hibridni pogon. Pred desetimi leti s strani kupcev ni bilo veliko zanimanja, saj so v Sloveniji prodali komaj 32 primerkov. Danes je slika povsem drugačna. Od skupno prodanih 752 prodanih Yarisov, jih je 374 opremljenih s hibridnim pogonom, kar je dokaz več, da njihovi kupci prepoznavajo hibridni pogon kot novost v tem segmentu in morda tudi kot prednost pri vsakodnevni uporabi. Zanimiv je še en statistični podatek. Skupno je bilo v Sloveniji prodanih 13.242 Yarisov, največ v letu 2008, ko je prodajne salone zapustilo 1386 primerkov. 

Kot že omenjeno se kupcem po Evropi v tem času predstavlja jubilejni model Y20. Gre za opremsko dobro podkrepljenega Yarisa, ki izstopa po rumeni barvi zunanjosti, ki je enaka tisti, ki jo je ob predstavitvi nosil takratni model prve generacije. Gre za omejeno serijo, zato bo na voljo zgolj 1.998 primerkov. Poleg tega pri Toyoti uvajajo še Yarisa GR Sport, ki je vizuelno približek 212-konjski zverini z oznako GRMN. Odet v znano belo barvo, črno streho in z nekaj nalepkami, Yaris ponuja 11 milimetrov nižji odmik od tal, športno vzmetenje, hibridni pogon z 1,5-litrskim bencinskim motorjem, športne sedeže in volan ter večja 17-palčna platišča. Cena zanj znaša 20.590€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija