Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Teslina tovarna v Šanghaju tudi v izogib visokim carinam
Elon Musk je včeraj slovesno zasadil prvo lopato na lokaciji, kjer bo čez dobro leto dni z polno zmogljivostjo začela obratovati nova Teslina tovarna. Letno naj bi izdelali pol milijona vozil.
Peter Pirkovič Tesla
8. januar 2019 | 10:40:14

Kitajski trg je za mnoge proizvajalce avtomobilov kot zlata jama, zato so pripravljeni spreminjati nove strategije, z namenom doseganja še boljših prodajnih učinkov. Eden zadnjih je ustanovitelj Tesle Motors, ki je tudi zaradi napetih trgovinskih odnosov med Ameriko in Kitajsko, odločil, da bo tam gradil svojo novo veliko tovarno in se tako izognil visokim carinam, ki jih zadnje čase dviguje Trumpova administracija. 

Odločitev za gradnjo nove tovarne izven ZDA je Musk sporočil že julija lani, včeraj pa se je celoten projekt tudi dejansko začel. Osnovna konstrukcija tovarne naj bi po napovedih Muska stala že letos poleti, proizvodnja modela 3 pa naj bi stekla proti koncu leta. V polnem obsegu naj bi proizvodnja stekla že prihodnje leto. Po poročanju tujih medijev naj bi Musk za zemljišče v bližini Šanghaja odštel okoli 140 milijonov dolarjev, celotna investicija pa naj bi bila po poročanju Bloomberga vredna pet milijard dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
Trumpove carine nimajo veze z izvozom Tesel na Kitajsko pač pa kitajske carine na uvoz ameriške robe
9.1.2019 15:08:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija