Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Uradno, nova generacija Golfa prestavljena na začetek 2020
Čeprav so pri Volkswagnu napovedovali, da septembra v Frankfurt pripeljejo na prvo premiero osmo generacijo Golfa, se to ne bo zgodilo.
Peter Pirkovič Carscoops
14. marec 2019 | 13:14:49

Vzrok za prestavitev premiere je vezan na tehnične težave, ki so se pojavile ob razvoju. Nemški Bild, ki se sklicuje na vire blizu vrha VW-ja, piše, da so na večje težave naleteli pri poskusu vzpostavitve naprednega digitalnega delovnega okolja za voznika, ki bi bila na podobni ravni kot BMW-jeva ali Mercedesova. A delovanje programske opreme za zdaj ni dovolj dobro, kar pomeni, da razvojniki potrebujejo dodaten čas.

»Mislim, da je bolje, da z novim modelom na trg prideš v začetku naslednjega leta, s polno ofenzivo, čeprav to nima nobene veze s proizvodnimi zmogljivostmi naših tovarn. To je povsem marketinška odločitev, saj ne želimo pod božično drevo postaviti avtomobil, ko v tistem času nihče temu več ne posveča pozornosti,« je za AutoMotive News povedal vodja prodaje in trženja blagovne znamke VW, Jurgen Stackmann.

Golfa torej septembra v Frankfurtu ne bo, a ne glede na to še vedno nosi krono najbolje prodajanega avtomobila v Evropi. Lansko leto je prodaja tega zaradi ustavljene proizvodnje in WLTP-ja sicer padla za 10 odstotkov, a kljub temu so pri Jato Dynamics zabeležili 415.782 registracij.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija