Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Umrl je najuspešnejši prodajalec avtomobilov na svetu
Joe Girard, prodajalec avtomobilov iz Michigana, ki se je uradno ponašal s tem naslovom, je bil star 90 let.
Marko Hanželič
15. marec 2019 | 17:54:37

Girard je bil sicer vpisan tudi v Guinessovo knjigo rekordov in sicer kot človek, ki je v enem letu prodal največ avtomobilov. Leta 1973 je namreč prodal 1.425 avtomobilov, kar je skoraj štiri na dan.

Girard je z omenjenim dosežkom rekorder še danes, čeprav se je zanj moral boriti tudi na sodišču. Prodajalec po imenu Ali Reda naj bi v letu 2017 namreč prodal 1.582 vozil, Girard pa ga je tožil, pa čeprav je General Motors potrdil Redine številke. Na koncu se je vse skupaj končalo z izvensodno poravnavo, pri Guinessovi knjigi rekordov pa so kategorijo "upokojili".

Med lotma 1963 in 1978 je Girard prodal natanko 13.001 avtomobil, v zadnjih letih pa je deloval predvsem kot motivacijski govornik, napisal pa je tudi nekaj knjig. V njih je razlagal, da je njegov uspeh v veliki meri posledica dodatnega truda, ki ga je vložil v posel. Med drugim je včasih plačal tudi za manjša popravila zvestih kupcev, plačeval za kontakte potencialnih strank in jedel v salonu, da mu priložnost za prodajo ne bi ušla.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija