Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kie in Hyundaije bodo uporabniki lahko odklepali s pametnimi telefoni
Oba avtomobilska proizvajalca, ki sodita pod isto streho, sta pred kratkim predstavila tehnologijo tako imenovanega digitalnega ključa za odklepanje avtomobilov. Ta je v večji meri razvita za potrebe car sharinga, a pri Kiji napovedujejo, da bo ta tehnologija za njihove modele dostopna še letos.
Uredništvo Kia/Hyundai
18. marec 2019 | 9:21:12

In kako deluje vse skupaj? Tehnologija NFC (Near Field Communication) bo v neposredni bližini vrat vozila zaznala pametni telefon s pooblaščenim digitalnim ključem. NFC antena za prepoznavo je nameščena v vratni kljuki voznikovih in sovoznikovih vrat, medtem ko je antena za zagon motorja nameščena v predalu na konzoli, ki je namenjen brezžičnemu polnjenju mobilnih naprav. NFC je oblika identifikacije radijske frekvence (RFID - Radio Frequency Identification), ki zagotavlja visoko raven varnosti, saj se brezžična NFC komunikacija izvaja le, ko sta naprava in bralnik le nekaj centimetrov narazen. Uporabnikove nastavitve so shranjene v vozilu in ko vozilo prepozna ključ, se nastavitve samodejno prilagodijo uporabniku – vključno s postavitvijo ogledal, sedežev in volanskega obroča, poleg tega pa nastavitve zajemajo še avdio-video-navigacijski sistem in projicirni zaslon na vetrobranskem steklu.

Ko bo souporaba vozil (car-sharing) dovolj razširjena, bo digitalni ključ omogočal najemanje in oddajanje vozil, kjer se lastniku vozila in vozniku sploh ne bo treba srečati v živo, ampak bosta lahko vse uredila preko aplikacije. Za primere, kot so npr. obiski servisne delavnice, kjer je izročanje digitalnega ključa neprimerno, bosta še vedno na voljo običajni pametni ključ ali pametna kartica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Jst si bom pa ključavnico gor zmontiral (tako kot Mr. Bean) in ne bo nihče shekal, stare metode odpiranja ključavnic pa itak nihče ne pozna več
19.3.2019 23:52:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija