Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Konec za BMW serije 3 GT, vse tesnejše sodelovanje z Mercedesom
Na nedavnem srečanju investitorjev so Bavarci na dolgo in široko govorili, kaj pri njih pripravljajo v naslednjih nekaj letih. Med drugim so omenili, da GT serije 3 nima več prihodnosti.
Peter Pirkovič
18. marec 2019 | 10:53:31

Pri BMW-ju pravijo, da je njihova modelska paleta precej kompleksna in v luči zniževanja stroškov bodo nekatere nezanimive modele preprosto ukinili. Prva na odstrelu je Trojka Gran Turismo, ki naslednika nima na vidiku, pa čeprav zanimanje zanjo ni tako zelo slabo. Bavarci pravijo, da beležijo naraščajoče stroške proizvodnje, kar je tudi posledica predvsem trgovinskih konfliktov na relaciji ZDA-Evropa, in vedno strožje emisijske standarde, ki so prav tako povezani z visokimi stroški razvoja. A bodo vrzel kaj hitro zapolnili z novo ponudbo, saj se želijo krepiti na področju alternativnega pogona. Njihov fokus je zdaj v celoti usmerjen v razvoj hibridno in elektro gnanih vozil, kar pomeni, da bodo do leta 2025 na trg poslali 25 elektrificiranih modelov.  

No, še bolj zanimiva je informacija, ki jo navaja nemški Sueddeutsche Zeitung, da naj bi oba nemška velikana tesno sodelovala pri razvoju skupne platforme za električna vozila, saj bi na tak način prihranili vsaj 7 milijard evrov. A za zdaj nihče te informacije še ni uradno komentiral. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matt0
Meni osebno škoda za 3GT.. Dober kompromis med SUV razredom in normalnimi avtomobili
18.3.2019 15:15:47
Dynisco
Kaj pa vem. Ene 3 leta nazaj sem ga imel priložnost kupiti dosti ugodno. Lep čas sem poskušal prepričati sam sebe, da ni tako hudo in da se ga bi s časom že nekako navadil pa ni šlo. Meni je za pogledati obupen in glede na to, koliko jih vidim na cesti nas je očitno kar nekaj takih.
18.3.2019 22:15:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija