Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Oplovci sporočajo, da bo nova Corsa tehtala manj kot tono
Corsa je na pragu nove generacije in ne glede na starost aktualne izdaje, je bila lani uvrščena med deset najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. Čez nekaj mesecev na trg prihaja nova generacija, ki bo, kot razkrivajo Oplovci, shujšala za več kot 100 kg.
Artur Švarc
18. april 2019 | 11:02:00

Ni presenečenje, da je Corsa grajena na platformi Peugeota 208, ki je svoj obraz v prenovljeni izdaji že pokazal na salonu v Ženevi, medtem ko je premiera Corse načrtovana za septembrski avto salon v Frankfurtu. Kupcem bo Corsa na voljo zgolj v izvedbi s petimi vrati, takšna pa bo tehtala le 980 kg, kar je za 108 kg manj od predhodnice. Do takšnih številk so razvojniki prišli z novo platformo, večjim deležem aluminija pri gradnji karoserije, svoj delež k prihranku pa so dodali še na novo razviti sedeži, pokrov motorja in kopica drugih sestavnih delov.

Nova Corsa, ki v dolžino meri 4,06 metra, bo nekaj mesecev po začetku prodaje na voljo tudi kot električni avto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Že osnva za še zadnjega ("Francoza") med Francozoma, ki že obstajata - torej dvojec C3/208 - leži ne med 980 - 1040kg osnovne teže. Torej to, da bo še tretji Francoz, ki že zdavnaj, kot preostanek Opla, ni več Nemec, tehtal toliko, kot navajajo, ni prav neko presenečenje.
18.4.2019 12:25:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija