Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V Franciji več kot pol milijona voznikov nima izpita
Francoski časnik Le Parisien je pred kratkim objavil podatek o številu voznikov, ki nimajo opravljenega vozniškega dovoljenja. V zadnjem desetletju se je to število bojda podvojilo.
Artur Švarc
20. april 2019 | 13:12:00

Podatki izhajajo iz analiz pristojnih državnih inštitucij, kar v številkah pomeni, da se na francoskih cestah vozi okrog 680 tisoč voznikov brez vozniškega dovoljenja. Kar dve tretjini je takih, ki avtošol niso videli od blizu, saj naj bi bil strošek opravljanja izpita preprosto previsok. V Franciji naj opravljanje vozniškega dovoljenja stalo vsaj 1500 evrov. Ostala tretjina spada med prekrškarje, ki jim je bilo dovoljenje odvzeto.

Če katere izmed teh policisti ponovno zasačijo med vožnjo, jim grozi globa 15 tisoč evrov in odvzem vozila, če voznik ni lastnik, še hujše pa je če ti storijo prekršek. Globa se podvoji ali pa sodnik voznika pošlje za dve leti na hladno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jon
Se en ki izkorisca svobodo govora...,prosim na dan s tvojimi statisticnimi podatki...bo slo? To o kaznih...kaznuje se jih,tezava je v izvrsevanju teh kazni...predlagam,da das pobudo za spremembo ustave. Potencial imas...
21.4.2019 12:45:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija