Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Posebne izdaje
Astonova posojena dva za Zagata
Zagato je znano podjetje iz Milana, ki izdeluje karoserije in dizajnira posebne avtomobile.
Artur Švarc
22. april 2019 | 9:57:00

Ugo Zagato je ustanovil podjetje pred 100 leti in začel popravljati avtomobile in letala. Med največjimi strankami Zagata je bil tudi Aston Martin, ki je že v petdesetih letih uporabljal Zagatove izdelke na GT dirkah. Leta 1960 je tako nastal DB4 GT Zagato. Zagato je izboljšal originalni body DB4 GT in ga naredil lažjega. Obe podjetji tako sodelujeta že vrsto let, Zagato je na primer podpisan tudi pod DBZ Centenary.

Ob stoletnici je tako Aston Martin lansiral Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged.  V kolobociji imen je treba poudariti, da je AF Racing AG od Aston Martina dobil licenco in R-Reforged se tako predstavlja prav z dvojčkoma na osnovi Vantage V12 Zagato.

Kupe in speedster bosta vsak dobila po 19 primerkov omejene serije. Prvi kupci bodo posebneže, ki jih bodo za AF Racing AG sestavljali pri Vynamicu, dobili v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija