Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Srbski mediji: Ponudba za tovarno je v Wolfsburgu
Ni več skrivnost, da si Srbi še kako želijo napovedane investicije nemškega avtomobilskega koncerna, ki v tem času izbira lokacijo za novo tovarno v vzhodnem delu Evrope. V igri so Bolgarija, Turčija, Romunija in Srbija.
Artur Švarc
25. april 2019 | 6:43:00

O tem smo v preteklosti že pisali, v teh dneh pa so srbski mediji okrepili medijsko kampanijo, da bi morda tudi na tak način dosegli zastavljeni cilj. Nova ponujena lokacija tovarne bi bila mesto Indžija, ki je le 60 km oddaljeno od prestolnice. Srbska vlada jim je ponudila primerno zemljišče, napovedali so izgradnjo dodatne železniške povezave, prednost pa predstavlja dejstvo, da v okolici živi okrog 3 milijone prebivalcev, da bi tako lažje našli delovno silo. 

Nemški koncern mora zaradi vse večjega povpraševanja na trgu, do 2021 zgraditi nov tovarniški objekt za proizvodnjo Seatov, Škod in Volkswagnov, vanj pa naj bi vložili kar 1,4 milijarde evrov. Letno naj bi ta tovarna izdelala 300 tisoč vozil, v njej pa bi bilo zaposlenih pet tisoč ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija