Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   De Tomaso
De Tomaso se vrača!
Zgodba o butičnem proizvajalcu avtomobilov iz Argentine in Panteri je že precej stara. Zdaj je nosilec znamke za Goodwod napovedal skrivnostni Project P.
Artur Švarc
16. maj 2019 | 8:43:00

Alejandro de Tomaso se je rodil 1928 v Buenos Airesu v Argentini in 1955 prebegnil v Italijo. Tam je edirkal za Maserati, Scuderio Centro Sud in OSCA, potem pa se je posvetil izdelovanju dirkalnikov in cestnih avtomobilov. V neki točki je bil celo prvi mož Moto Guzzija, Maseratija, Innocentija, Ghie In Vignaleja.

De Tomaso je umrl leta 2003, znamko pa je 2009 kupil Gian Mario Rossignolo. 2011 so v Ženevi pokazali koncept Deauville, potem pa je vse skupaj potihnilo.

2014 je De Tomasa kupil Ideal Team Ventures in pet let pozneje je tu prototip, ki ga bodo pokazali na Festivalu hitrosti v Goodwoodu. Podatkov ni veliko, vemo pa, da so ga razvili s priznanimi tehničnimi partnerji, med drugim je pod okriljem ITV tudi propadli Gumpert, kjer so lani predstavili Intensa Emozione. Pod znamo Apollo ima Intensa Emozione 6,3-litrski V12, ki so ga razvili pri Autotecnici in HWA AG.

HWA AG je dirkaška ekipa, ki pripravlja dirkalnike za Mercedes AMG, motor, ki bo v De Tomasu, pa bi lahko bil tudi 4-litrski twin turbo V8 iz GT-ja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija