Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Odpoved snemanja, strah pred terorističnimi napadi
Jeremy Clarkson je v svoji zadnji kolumni za Sunday Times pisal o snemanju četrte sezone The Grand Toura, kjer so morali spreminjati prvotno začrtane scenarije.
Artur Švarc
20. maj 2019 | 9:59:00

Kot je znano trojica nadaljuje snemanje nove sezone, a ne po sistemu, kakršnega smo poznali do sedaj. Namreč, v prihodnje ne bo več studijskega dela, ampak samo zgolj zgodba s terena. Ena od idej je bila, da bi se podali na pot od Savdske Arabije do prestolnice v Egiptu, a so po posvetu z mnogimi poznavalci razmer na tem področju idejo opustili. Obstajala bi velika verjetnost, da bi lahko bili tarča terorističnega napada.

»To bi bilo epsko potovanje. Možnost prehoda Sinajskega polotoka s celimi glavami bi bile, zahvaljujoč ISIS-u, majhne,« je zapisal Clarkson.

A v bogati snemalni zgodovini ni bilo prvič, da so morali opustiti načrte. Pred mnogimi leti, ko so ustvarjali oddajo Top Gear, so se odpovedali zgodbi na Tajskem. Andamanski otoki so bili še ena sporna lokacija, saj menda, tako piše Clarkson, na enem od teh otokov živi neko pleme, ki ubije kogarkoli, ki stopi na to območje. Pred časom so se v zadnjem trenutku odpovedali tudi snemanju v Avstraliji, ker naj ne bi bilo dovolj zanimanja za gledalce, še večjo težavo pa jim je predstavljal intenziven medijski nadzor domačih medijev. No, v letu 2015, so severni del Avstralije vendarle obiskali in posneli oddajo s tremi prestižnimi avtomobili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija