Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Manj izbire za Američane
Pri Mercedesu nameravajo zožiti nabor modelov za ameriško tržišče.
Artur Švarc
21. maj 2019 | 9:31:00

Kot poroča AutoNews, so pri Mercedesu spoznali, da je trenutna prodajna paleta za Američane preveč kompleksna, zato bodo iz nje črtali nekatere modele, nivoje opreme in zmanjšali izbiro pogonskih agregatov.

Nemški proizvajalec avtomobilov je svoje ameriške partnerje o nameri obvestil na letnem srečanju 8. maja v Las Vegasu. Kot je povedal eden od udeležencev, bodo pri zvezdi iz Stuttgarta v naslednjih dvanajstih mesecih ugasnili nekatere modele, več o vsem skupaj pa naj bi bilo znanega v naslednjih treh mesecih, ko bodo naznanili tudi, katere pakete opreme nameravajo črtati iz seznama.

Na ameriškem tržišču se je od leta 2000 število Mercedesovih modelov v prodajni paleti skoraj podvojilo. Če štejemo vse modele in njihove različice, je na voljo okoli 90 različnih opcij. Podobno zgodbo lahko sicer povedo tudi pri BMW-ju ali Audiju, zdaj pa se nemška trojica vse bolj zaveda, da preveč izbire lahko škodi prodaji, saj zmede kupce in zahteva bistveno več marketinških sredstev.

Za zdaj še ni uradno znano, kateri modeli se bodo poslovili najprej, vsekakor pa so med kandidati kupejevske različice razredov S in C ter roadster SLC. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija