Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uradno
Audi TT gre v pokoj, namesto njega električar
Na včerajšnji novinarski konferenci je šef Audija, Bram Schot, napovedal, da se model TT v takšni obliki definitivno poslavlja s trga.
Artur Švarc
24. maj 2019 | 6:44:00

Na njegovo mesto bodo čez nekaj let postavili povsem novo vozilo, ki ga bo gnala elektrika, cena tega pa bo primerljiva z zdajšnjim modelom. Več od tega Schot ni želel povedati, a navsezadnje to ni nobeno presenečenje, saj je jasno, v katero smer gre strategija znamke. To nam je prejšnji mesec razkrival tudi eden od glavnih Audijevih razvojnikov, Slovenec Matjaž Korman. 

Dvovratni športni kupe je na trgu preživel več kot dvajset let in tri generacije, a zanimanje kupcev je v zadnjih letih močno upadalo in temu primerno se je TT v taki obliki znašel na koncu svoje poti. Nam se je še najbolj v spomin vtisnila prva generacija iz konca devetdesetih, ko je bil ta avto na cesti resnično nekaj zelo unikatnega. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija