Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Trideset tisočakov za električno Corso
Danes so Nemci objavili ceno e-Corse, ki jo bodo na trgu začeli ponujati v prvi polovici prihodnjega leta.
Artur Švarc
4. junij 2019 | 13:31:00

Cena osnovne e-Corse, ki bo z enim polnjenjem prevozila do 330 kilometrov, bo v Nemčiji znašala 29.900€, ki je po navedbah Opla, identična z najbližjim tekmecem (Renault Zoe z 22 kWh baterijo), medtem ko ima različica z 41 kWh baterijo ceno postavljeno na 34.100€. 

Električna Corsa je opremljena s 100-kilovatnim elektromotorjem, kar zadostuje za 8,3 sekunde pospeševanja do 100 km/h, njeno 50 kWh baterijo pa bo možno napolniti do 80 odstotkov v tridesetih minutah (na hitrih polnilnicah). Oplov prvi mož Michael Lohscheller je tiskovni konferenci povedal, da začetna cena ne prinaša opremsko oskubljenega avtomobila, saj naj bi ta imel na voljo brezstični ključ, elektronsko ročno zavoro, radarski tempomat, sistem za samodejno zaviranje v sili in številne druge dodatke. Za nekoliko bolj opremljeno e-Corso, z digitalnimi merilniki, LED žarometi, 17-palčnimi platišči, je cena postavljena na 32.900€, morda pa bo za kupce zanimiv tudi najem. S pologom 4200€ bo uporabnik na mesec plačeval 299€ (druge podrobnosti niso znane). 

Prav tako niso znane cene za Slovenijo, saj bodo te oblikovali v mesecih pred domačo premiero. Ta bo najverjetneje spomladi prihodnje leto, kajti proizvodnjo za ta avto Španci začnejo v začetku prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Nimamo kaj...elektrika prihaja. Sicer je se to ptredrago, ampak na Zahodu si lahko vec kaj privoscijo.
4.6.2019 23:37:03
7even77
Meni se zdi takšna cena precej smelo postavljena - še sploh, če ob tem avtu samo za hip pomislim na ID:3! Torej mi v trenutku postane precej nezanimiva. Če bom torej želel imeti "tisto nekaj" od avta, bo treba zlesti na vsaj cca. 35t€, kar je za vozilo (še naprej) nižjega razreda vse prej kakor spodobno. Polega tega pa v splošnem seveda elektrifikacija ne bo "obvezna smer" vsem in vsepovsod, kar je seveda samo dobro, ker gre ob vsem skupaj in pri domala vseh proizvajalcih vendarle samo za dobro podprto promocijo nečesa, kaj ob pomanjkanju idej sploh še ponuditi novega v tej branži... Avtonomna vožnja recimo to vsekakor ni in ne more/sme biti. Hybrid, povezan z Dieslom, je precej lepa možnost.
5.6.2019 7:31:24
2fast4y
Prva lastovka ne prinese pomladi...za električarje še ni pravi čas, če sploh kdaj bo... seveda govorim o množični proizvodnji, ker je enostavno preveč spremenljivk od redkosti materialov za masovno proizvodnjo baterij do pomanjkljive infrastrukture, zelo vprašljive ekološkosti elektro avtov pa do problemov samovžiga in razgradnje baterij, da ne govorimo o prihajajočih trgovinskih vojnah, ki so že v teku med ZDA in Kitajsko...Mislim da je z elektro avti podobno kot z wanklom v 60h, vsi so delali na tem vsi so jih želeli, to je bila edina prihodnost edina alternativa, na koncu je zmagal razum in ne utopija. Danes je po mojem skromnem mnenju najverjetnejši in najresnejši scenarij hibridizacija.
5.6.2019 8:46:00
7even77
Se strinjam.
5.6.2019 15:59:21
spartan
Verjetno se bo najprej elektriziral razviti svet, sele potem tretji svet. Je pa res, da tako proizvajalci in naftna industrija zavirajo napredek, kolikor se le da. Sicer gre za klasicen ucinek snezne kepe...potrebno pa je vedeti, da se stampeda elektrifikacije ne bo dalo vec ustaviti, ce bi lahko ljudje (kot npr. moja malenkost) elektriko fizicno shranjevali.
5.6.2019 20:49:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija