Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bentley želi rekord Pikes Peaka
Bentley je lani podrl rekord na sloviti vrh v Coloradu z Bentaygo, letos pa ga radi izboljšali s Continentalom GT.
Artur Švarc
8. junij 2019 | 7:28:00

Za volanom serijskega avtomobila z twin turbo W12 motorjem bo sedel veteran te proge, Rhys Millen. Poskus rekorda za najhitrejši serijski avto bo na sporedu 30. junija. Veliki grand tourer je odet v posebno podobo, ima karbonsko-keramične zavore in številko 100 na maski, vratih in zadnji šipi, ki ponazarja stoletnico angleškega proizvajalca.

Štart dirke je na 2800 metrih, cilj pa na 4230 metrih, kjer je zrak precej redek in ima prisilno polnjen motor občutnejšo prednost pred običajnimi. Redkejši zrak vpliva tudi na voznika, zato bo Millen opremljen s posebnim sistemom za dihanje po vzoru vojaških letal.

W12 je za ta namen navit na 465 kW (635 KM), kar je 25 konjičev manj od motorja v Bentaygi Speed, a je Continental GT precej bolj okreten in z nižjim težiščem kot Bentleyev SUV, od katerega je tudi 50 kilogramov lažji.

Motor razvija kar 900 Nm navora, moč pa na vsa štiri kolesa prenaša 8-stopenjski DCT.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija