Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poslednji novi Saab na dražbi
Če bi v svojo garažo želeli zapeljati novega Saaba, imate zdaj res zadnjo možnost.
Artur Švarc
10. junij 2019 | 7:35:00

No, ja, avto je resda star pet let, a ima na števcu kilometrov zabeleženih vsega 5 prevoženih. Gre za model Aero 9-3 v limuzinski izvedbi, ogledati pa si ga bo mogoče na festivalu Saab Museuma ta vikend v Trollhättanu.

Proti koncu letošnjega leta nameravajo pri NEVS-u organizirati dražbo, na kateri bodo potencialnim dražiteljem ponudili tudi dotični 9-3.

Kot vam je morda znano, so Saaba 9-3 prenehali izdelovati leta 2011, a so takoj po prevzemu s strani kitajskega investitorja ponovno obudili serijsko proizvodnjo. Za začetek so uporabili kar sestavne dele, ki so jih pobrali pri svojih prodajalcih. 

V približno dveh letih jim je uspelo izdelati vsega 420 primerkov.

Pri dotičnem primerku gre za zadnji tako izdelan model z dvolitrskim prisilno polnjenim bencinskim motorjem, šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in zunanjostjo v srebrni barvi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija