Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   New York
Poletje brez sladoleda
Oblasti v New Yorku so začele z operacijo Taljenje. Tako so poimenovali zaplembo 46 sladoledarskih kombijev zaradi neplačila kazni.
Artur Švarc
10. junij 2019 | 10:11:00

V ZDA so sladoledarski vozovi precej pogosta rešitev – postavijo se na strateške točke v parke, pred športne objekte, povsod tja, kjer se zbira veliko ljudi in lajšajo vročino Newyorčanom. A po mnenju oblasti tega ne počnejo vedno legalno. V letih od 2009 do 2017 so za vožnjo skozi rdečo luč, parkiranje na nedovoljenih mestih in na prehodih za pešce dobili kar 22 tisoč kazni. Ker te niso bile plačane, jih je zdaj »občina« New York zaplenila. Sploh, ker so se sladoledarji kar dobro znašli, menjavali registrske tablice, kazni pa zavračali z ustanavljanjem slamnatih podjetji. Skratka, dobro so brisali sledi za sabo, da oblastem ni uspelo pobrati kazni.

Kot je povedal župan Bill de Blasio, nihče ne more biti nad zakonom. Lastniki so ignorirali zakone in zato so za začetek pobrali vozila, sledijo pa tudi odškodninske tožbe.

In še številka? V osmih letih se je nabralo za 4,5 milijona dolarjev kazni, prednjači pa podjetje New York Ice Cream.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija