Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
BMW, Jaguar in Land Rover na skupni poti elektromobilnosti
Dva premium avtomobilska proizvajalca sta nedavno podpisala dogovor o skupnem sodelovanju pri razvoju elektromotorja, ki bo kasneje na voljo za modele obeh znamk.
Artur Švarc
11. junij 2019 | 7:23:00

Kot pravijo, bodo z združenimi močmi lažje konkurirali na zahtevnem trgu električnih vozil. Skupna razvojna ekipa bo delovala v Münchnu, namen te pa bo razviti model motorja, proizvodnjo zanj bodo prevzela podjetja vsaka zase. Partnerstvo bo družbama omogočilo združitev inženirskega znanja, tehnologij in razvojnih zmogljivosti, računajo pa tudi na precejšnje finančne prihranke. Za podobne poteze so se odločili tudi nekateri drugi proizvajalci. Tako sta med drugim nemški Daimler in kitajski Geely združila moči pri razvoju nove generacije električnih Smartov, ki jih bo proizvajalo skupno podjetje na Kitajskem.

 »Avtomobilska industrija doživlja precejšnjo preobrazbo. Sodelovanje vidimo kot ključ za uspeh, tudi na področju elektrifikacije. S koncernom JLR smo našli partnerja, katerega zahteve za prihodnjo generacijo električnih pogonskih enot se močno ujemajo z našimi. Skupaj imamo priložnost, da učinkoviteje poskrbimo za potrebe strank s skrajšanjem razvojnega časa in hitrejšim prilagajanjem vozil na trgu, «je povedal Klaus Fröhlich, član uprave BMW AG zadolžen za razvoj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija