Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mazda
Električna Mazda 2020, PHEV leto pozneje
Izvršni direktor Mazde je napovedal, da se tudi Japonci podajajo v električarske vode.
Artur Švarc
11. junij 2019 | 7:24:00

Akira Marumoto je za Auomotive News povedal, da SkyActiv-X obljublja manj kot 100 gramov CO2 na kilometrov. Najnovejši motor obljublja kakovosti dizelskega motorja  v kombinaciji s prednostmi bencinskega motorja.

Marumoto je pojasnil, da 2020 prihaja prvi električni avto. Vse samo to, da bo za zdaj še neimenovani avto uporabljal platformo Mazde3, motorni del pa že zdaj uporablja 24-voltno lahko hibridno tehnologijo.

Leto pozneje prihajajo tudi PHEV, je povedal Marumoto, ne pa tudi, pri katerih modelih.

Tudi nova Large Architecture omogoča tudi vrstne šestvaljnike, tako turbodizle kot SkyActiv-X bencinarje. Vzdolžna namestitev motorja omogoča zadnji in štirikolesni pogon tudi za naslednika Mazde6.

Mazda pripravlja tudi lahki hibridni sistem z 48 volti, na obzorju je naslednik BT-50 pickupa, Mazda RX-8 pa dobi še naslednika z motorjem SkyActiv-R.

Marumoto dodaja, da bo najbolj učinkovit pogonski sklop za CX-5 in limuzine kot so Mazda 6, dizel z električnim motorjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija