Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ford Explorer z Mercedesovimi pnevmatikami
Kar se zdi kot kombinacija iz domače garaže, je pravzaprav tovarniška opcija modrega ovala.
Artur Švarc
13. junij 2019 | 15:22:00

Novi Ford Explorer gre na drugi strani Atlantika za med, kar navsezadnje ni nič čudnega ob splošni SUV-maniji in uporabnosti, ki jo Explorer ponuja tipičnemu ameriškemu uporabniku. Nova generacija se po poročanju tamkajšnjih noviranjev tudi bistveno bolje pelje kot predhodne, kar je predvsem posledica uporabe nove platforme, dodatno športnost pa omogočajo tudi športni kompleti koles.

Med opcijami za doplačilo so se tako znašle tudi Michelinove pnevmatike Latitude Sport 3, ki so jih Francozi izdelali posebej za Mercedes in kar razkriva tudi oznaka MO (Mercedes Original) na zunanjem obodu pnevmatik. Gre za identične pnevmatike, kot jih v Stuttgartu natikajo na Mercedes-AMG-ja GLE43 Coupe.

Glavni inženir pri Ford Performance, Ed Krenz, je povedal, da so Explorerja sprva nameravali prodajati izključno s Pirellijevimi celoletnimi pnevmatikami, a so se kasneje odločili, da bolj športno naravnanim kupcem omogočijo tudi opcijo s športnimi Michelinovimi pnevmatikami. Najboljša opcija, ki so jo pri Michelinu lahko pripravili, je bila prav ta s pnevmatikami, ki so jih sicer razvili za Mercedes-AMG GLE43. 

Ford Explorer bo sicer tudi prvi SUV, ki bo na voljo z Michelinovimi SelfSeal pnevmatikami, in sicer v paketih opreme Limited Hybrid in Platinum.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija