Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nov izum
Pri Akrapoviču stavijo na keramiko
Podjetje iz Ivančne Gorice že dolgo velja za vodilno na področju tehnologije izdelave vrhunskih izpušnih sistemov, ki jo odlikujejo inovativni materiali in sodoben dizajn. S predstavitvijo prve komponente za odprti trg iz keramičnih kompozitov pa so ta status zdaj dvignili na še višjo raven.
Artur Švarc
19. junij 2019 | 6:46:00

Keramični matrični kompoziti (Ceramic Matrix Composite - CMC) so ultralahki materiali, ki so približno 50 % lažji od titana in se redno uporabljajo v svetu dirk, letalski in vesoljski industriji. Pri Akrapoviču so znova premaknili meje izdelave izpušnih sistemov in razvili dele, ki so zdaj na voljo vsem, ne samo specializiranim uporabnikom. CMC so odporni proti izjemno visokim temperaturam, zaradi česar so idealni za uporabo pri visoko zmogljivih motorjih. Pri podjetju so uporabili najboljšo tehnologijo, ki jo imajo na razpolago, da so izdelali dele iz CMC, ki zahtevajo ogromno časa in truda, so edinstveni in vizualno privlačni ter poskrbijo za samozavesten videz, ki se idealno ujema z ekstremno dirkaško dediščino tega materiala. Novi izdelek je zadnji v dolgi vrsti naprednih rešitev slovenskega proizvajalca, ki bo zagotovo samo še utrdil njegov vodilni položaj na področju razvoja in izdelave vrhunskih izpušnih sistemov.

 

Prvi Akrapovičev izdelek iz keramičnih matričnih kompozitov (CMC), ki je na voljo na odprtem trgu, je difuzor iz ogljikovih vlaken z izhodoma izpušnega sistema iz keramičnih kompozitov za Porsche 911 GT3 RS (991.2). Eleganten ročno izdelan difuzor se odlično ujema s supermodernima izhodoma iz keramičnih kompozitov. Zaradi vsega skupaj Porschejev zadek deluje mogočno in čeprav je izdelek namenjen izključno dirkaški stezi, ta edinstven dodatek svetu sporoča, da se s tem avtomobilom zares ne gre šaliti, tudi ko je parkiran v boksu.

Izdelanih je bilo samo 20 kompletov te izvrstne kombinacije difuzorja iz ogljikovih vlaken in izhodov izpušnega sistema iz keramičnih kompozitov, pri čemer je vsak označen s serijsko številko med 1 in 20, ki potrjuje njegovo redkost in unikatnost. Vsak kupec bo prejel poseben certifikat, ki potrjuje, da je izdelek del omejene serije, z njim pa bo celotna nakupna izkušnja postala še privlačnejša. Pri Akrapoviču so ponovno dvignili letvico še višje in s keramičnimi matričnimi kompoziti vstopili v novo dobo tehnologije izdelave izpušnih sistemov. Hkrati že gledajo naprej v prihodnost ter delajo na novih naprednih rešitvah in inovacijah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
1. Je to res "NOVI IZUM", če so uporabili obstoječo tehnologijo? 2. Zakaj "prispevke" o firmi Akrapovič ne označite kot reklama? Še vsak, ki sem ga do sedaj prebral, je bila reklama.
19.6.2019 7:42:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija