Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Turbo moč za dirkaško družino Clio
Turbo moč za dirkaško družino Clio
Pri Renaultu so VN Francije izkoristili tudi za nove dirkaške različice modela Clio.
Artur Švarc
26. junij 2019 | 11:10:00

Trojček sestavljajo Clio Cup, Clio Rally in Clio RX, vsi trije pa temeljijo na različici Clio RS Line. Za razliko od serijske različice imajo vsi trije dirkači seveda varnostno kletko, ki izpolnjuje pogoje homologacije pri FIA-i, delno zaporo diferenciala in Bosovo vzmetenje. Pri Renaultu so poskrbeli tudi za izboljšano hlajenje, moč in navor pa izvirata iz 1,3-litrskega prisilno polnjenega štirivaljnika, ki zmore maksimalnih 132 kW (180 KM), seveda pa je vse skupaj mogoče prilagoditi zahtevam posameznega tekmovanja. Ne glede na izvedbo je za prenos moči zadolžen Sadevov petstopenjski sekvenčni menjalnik, ki sodeluje s sklopko znamke Sachs.

Ne glede na podobnost med trojico modelov pri Renaultu trdijo, da je vsak zase maksimalno prilagojen zahtevam serije, v kateri bo tekmoval, kar pomeni tudi širok nabor pnevmatik in platišč, namenjenih makadamu, asfaltu in dirkaški stezi. Zanimivo je, da pri Renaultu za doplačilo ponujajo tudi kite za predelavo iz ene različice v drugo, kar naj bi bistveno zmanjšalo stroške tistim, ki se udejstvujejo tako v reliju kot na stezi.

Več o novincih bo znanega v naslednjih mesecih, proizvodnjo pa bodo v Boulogne-Billancourtu zagnali oktobra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija