Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
BMW Petica s pogonom na elektriko, a samo kot eksperiment
Bavarci se v zadnjem času precej ukvarjajo z električnim pogonom, zato ne preseneča, da so elektrificirali tudi priljubljeno serijo 5.
Artur Švarc
26. junij 2019 | 11:30:00

Temu avtomobilu so razvojniki namenili tri elektromotorje s skupno sistemsko močjo 530 kilovatov (720 KM) in paket baterij (45 kWh), ki omogočajo, da se avto z mesta do 100 km/h izstreli v manj kot 3 sekundah. Elektromotorja na zadnji osi skrbita za vrtenje vsakega kolesa posebej, medtem ko je elektromotor na sprednji osi določen za pogon sprednjega para koles. Na tak način so inženirji dosegli boljši učinkovitost dinamične vožnje, saj se s pomočjo sistema Torque Vectoring, ki deluje na osnovi variabilnega porazdeljevanja momenta na zadnji kolesi, izboljšuje krmiljenje in natančnost vožnje.

Torej, za zdaj je to samo dokaz, da Bavarci zmorejo razvijati tudi svoj lasten električni pogon, ki sicer še nima natančne vizije. Vsaj javno to ni znano.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Baterija pa drzi 100 km
27.6.2019 23:07:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija