Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dizli bodo aktualni tudi čez 20 let
Tehnični direktor BMW-ja, Klaus Froelich, je prepričan, da bodo dizelski motorji zelo aktualni vsaj še naslednji dve desetletji.
Artur Švarc
27. junij 2019 | 11:53:00

Na dogodku #NEXTGen so pri BMW-ju predstavili koncept Vision M Next, ki napoveduje bližnjo in bolj oddaljeno prihodnost znamke. Elektrifikacija je tudi pri BMW-ju ena od prioritet. Münchenčani nameravajo do leta 2023 v svojem prodanem programu imeti 23 električnih avtomobilov, sredi prihodnjega desetletja pa se lahko nadejamo tudi prvega električnega predstavnika družine M. 

Kljub temu se pri BMW-ju ne nameravajo odreči motorjem z notranjim zgorevanjem, še vedno stavijo tudi na dizelske agregate, ki bodo po mnenju Klausa Froelicha pomemben del BMW-jeve prodajne palete vsaj še naslednjih dvajset let. Po mnenju prvega moža stroke pri Bavarcih, je celotna zgodba okoli električnih avtomobilov prenapihnjena, v prvi vrsti zaradi višje nabavne cene, pa tudi zaradi omejenega obsega surovin, potrebnih za izdelavo baterij.

Ne glede na to, da motorji z notranjim zgorevanjem ostajajo v programu, pa bodo pri BMW-ju črtali nekatere pogonske agregate. Eden izmed njih bo trivaljni prisilno polnjen 1,5-litrski primerek, ki ga uporabljajo tudi pri Miniju, zaradi dodatnih stroškov, ki jih zahteva prilagajanje vse strožjim predpisom glede emisij pa na smrt čaka tudi trilitrski vrstni šestvaljnik, ki poganja modele  M550d, X5 M50d, 750d in X7 M50d. Skoraj zagotovo podobna usoda čaka znamenitega V12, pod velikim vprašajem pa je tudi nadaljevanje zgodbe za 4,4-litrski V8.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Hm, ne vem če ne bo direktor, v bližnji prihodnosti, ostal brez službe. Dizle se da nadomestit s hibridi in priključnimi hibridi g. direktor.
27.6.2019 16:44:28
2fast4y
Še sreča, da si ga podučil... drugače bo ob šiht!😂
27.6.2019 16:49:18
7even77
Thja, glede na Audijevo vse večje priseganje na - zgolj! -dieselski pogon v novih RS modelih, pa tudi pri Mercedesu so Diesla lepo uparili s hibridno tehniko... ne vem, če g. Klaus prav zares strelja s slepimi naboji... Diesel seveda ni več edini, a očitno pri tako velikih korporacijah, kot so nemške tri, niti slučajno ta pogon ne izzveni - nasprotno, kvečjemu. Krepi se. Kar je na nek način in skozi površen pogled celo zanimivo.
27.6.2019 17:42:25
serpent
Koga briga. V BMW-ju itak dizel nima kaj počet ker izpade komično kot ti nek avto s kao športnim izgledom in športno naravnanostjo pritraktorira mimo. Tisti ki pač za to nimajo občutka pa vzamejo dizla.
27.6.2019 20:51:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija