Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sodelovanje
BMW in Daimler sta podpisala pogodbo o sodelovanju
Nemška velikana sta včeraj tudi uradno podpisala pogodbo o skupnem razvoju avtonomnih vozil.
Artur Švarc
5. julij 2019 | 9:26:00

Baden-wurttenberški in bavarski proizvajalec avtomobilov bosta tako krenila na skupno razvojno pot, pogodba pa je bila podpisana samo dva dni potem, ko so VW, Audi, Intel in še kopica drugih najavili skupno platformo za varno avtonomno vožnjo.

Tako bosta Daimler in BMW razvila serijo avtonomnih sistemov vse do nivoja 4, ki prihaja 2024. Začetek testiranj napovedujejo za 2021. v BMW-jevih avtomobilih za 3. nivo, četrtega pa bo prevzel Mercedes. Prvi avto, ki bo uporabljal sadove skupnega projekta, je BMW iNext, ki pride na trg čez dve leti. Do zdaj sta obe podjetji samostojno razvijali avtonomne sisteme, od zdaj pa bo kakih 1200 ljudi združilo moči v mešanih ekipah za skupni cilj.

Sedež razvojnega oddelka bo v Mercedesovem tehnološkem centru v Sindelfingenu, razvijalci pa bodo doma tudi v Daimlerjevi testni bazi v Immendingenu in BMW-jevem Unterschlessheimu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija