Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Otvoritev tovarne
Jaguarji E-Pace zdaj tudi uradno iz slovenske Magnine lakirnice
Včeraj so v Hočah pri Mariboru, po treh mesecih preskusnega obratovanja, uradno otvorili nov tovarniški kompleks Magne Steyr. V slovenskem primeru gre za lakirnico, ki bi ji čez čas lahko sledila širitev na celoten proces proizvodnje avtomobila.
Artur Švarc
11. julij 2019 | 12:44:00

Prvi testni primerek avtomobila so skozi proces lakiranja poslali 19.marca letos, po tistem, ko so v zadnjih dveh letih intenzivno gradili tovarno, v neposredni bližini mariborskega letališča. Investicija s strani koncerna Magna Steyr, ki ima danes več kot 12 tisoč zaposlenih in je do zdaj sestavila že več kot 3,5 milijona vozil, je znašala 146,4 milijona evrov, od katerih je naša država primaknila 18 milijonov. Lakirnica je danes postavljena na zemljišču v velikosti 32 tisoč kvadratnih metrov, trenutno zaposlujejo nekaj čez 200 ljudi, ki so razporejeni v dopoldansko delovno izmeno. Kratek vpogled v proizvodni proces razkriva, da je tovarna še vedno v poskusnem obdobju in tako bo še vsaj nekaj časa, kajti še vedno so v fazi pridobivanja določenih dovoljenj. 

Trenutno se v slovenskem proizvodnem obratu oziroma lakirnici dnevno lakira nekaj deset primerkov Jaguarja E-Pace, ki jih ob koncu proizvodnega procesa naložijo na plinsko gnani tovornjak (kompozicija 6 karoserij), ta pa jih odpelje na nadaljnjo obdelavo v 75 kilometrov oddaljeno tovarno v avstrijskem Gradcu. Kot že omenjeno imajo pri Magni Steyr z omenjeno hoško tovarno še velike načrte, kar je bilo v preteklosti že večkrat povedano in to so glavni možje Magne poudarjali tudi na včerajšnjem uradnem odprtju tovarne. Vse prošnje za dovoljenja, ki dovoljujejo širitev tovarne, so že vložena, a je bil ob tem prvi mož tovarne, David Adam, pri komuniciranju z novinarji vendarle previden, češ, da je to odvisno tudi od naročil na svetovnih trgih.

 

Magna Steyr danes v svojem tovarniškem kompleksu sestavlja šest modelov za različne naročnike. Z BMW-jem ima dogovor o proizvodnji serije 5 in Z4, posledično je na ta dogovor vezana tudi proizvodnja Toyote Supre, že vrsto let skrbijo za proizvodnjo legendarnega Mercedesa G, medtem ko za Jaguar izdelujejo elektrognanega i-Pace in model E-Pace, ki se kot edini, za zdaj, lakira v lakirnici v Hočah.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
"Lakirnica je danes postavljena na zemljišču v velikosti 32 kvadratnih metrov" Torej v velikosti povprečne garsonjere...fajn!
11.7.2019 14:12:54
alfafil
Plače so še zdaj skrivnost.
13.7.2019 11:46:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija