Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Po letu 2022 nič več cestninskih postaj na Hrvaškem
Novice   |   Napoved
Po letu 2022 nič več cestninskih postaj na Hrvaškem
Hrvati se zelo resno pripravljajo na korenito spremembo plačevanja cestnin na avtocestnem križu, ki bi posledično zmanjšal številne zastoje v poletni sezoni.
Artur Švarc
12. julij 2019 | 10:04:00

Po poročanju hrvaških medijev, naj bi od leta 2022 uvedli dva sistema plačevanja uporabe avtoceste. Vozniki osebnih vozil, lahkih gospodarskih in počitniških vozil bodo izbirali med sistemom prepoznavanja registrskih tablic (tak sistem je vzpostavljen na Madžarskem), ki bo vezan na mobilno aplikacijo in bančno kartico, ali pa nadgrajen sedanji sistem ENC, ki smo ga v podobni obliki pri nas poznali kot ABC. Tega bodo morali sprejeti tudi vsi vozniki tovornih vozil. Kot navajajo hrvaški mediji bo vzpostavitev tega sistema stala slabih 80 milijonov evrov, v ta strošek pa so vključene tudi gradbena dela, ki imajo za posledico rušenje cestninskih postaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Fino. In opcija s prepoznavanjem tablic je povsem sprejemljiva.
13.7.2019 14:32:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija