Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Zgodba z Renaultom že pozabljena, svežih 700 milijonov za električarja
Koncern FCA bo ne glede na propadel predlog združevanja z Renaultom, sledil svoji strategiji in konec leta predstavil svojega novega električarja, s katerim bodo med drugim skušali ujeti tudi EU standarde o emisijah.
Artur Švarc
12. julij 2019 | 10:38:00

Še posebej zanimivo je bilo včeraj, ko je Pietro Gorlier, šef FCA za področje EMEA, v tovarni Mirafiori napovedal, da bodo del 700-milijonske investicije namenili tudi omenjeni tovarni, ki letos praznuje 80 let obstoja, da bi v njej uredili vse potrebno za proizvodnjo novega električnega Fiata 500. Ta bo širši javnosti predstavljen konec leta. Tovarna bo sposobna izdelati okrog 80 tisoč primerkov električnega 500 na leto, medtem ko se bodo proizvodni procesi začeli v drugem četrtletju prihodnjega leta.

»Ta avto je bil v celoti zasnovan, oblikovan in izdelan v tej tovarni. Ima dve zelo jasni oznaki. Made in Fiat in Made in Torino. To je še en odličen primer zmožnosti ustvarjanja in inoviranja, ki že ves čas zaznamuje naše podjetje in to mesto,« je dejal Gorlier. »Novi Fiat 500 Electric predstavlja samo prvo fazo našega investicijskega načrta za tovarno Mirafiori. Temu projektu bo sledila prenova prodajne palete Maserati, začenši z Levantejem in z drugimi modeli, tako kot je bilo predvideno v našem poslovnem načrtu,« je dodal.

Italijani so se že pred časom zavezali, da bodo v prenovo celotne palete vložili več kot 5 milijard evrov, ki bodo posledično prinesle nove avtomobile z električnim in hibridnim pogonom. Novi Fiat 500 BEV bo imel nekaj zanimivih tehnoloških rešitev, ki so jih predstavili že pri študiji Centoventi. A za več podrobnosti, bo potrebno počakati še nekaj mesecev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Buona fortuna.
12.7.2019 11:24:49
macolar
Včasih so prodali samo Puntojev skoraj toliko kot zdaj na leto prodajo vseh avtomobilov skupaj.
13.7.2019 10:19:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija