Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Srbija izpadla, nova tovarna koncerna VW bo v Turčiji
Po poročanju nemškega Automobilwoche so Nemci odločili, da je Turčija najprimernejša država za gradnjo nove tovarne, ki bo izdelovala različne modele treh znamk.
Artur Švarc
13. julij 2019 | 7:07:00

Nadzorni svet koncerna VW je med različnimi ponujenimi lokacijami, vendarle izbral Turčijo za novo tovarno, ta pa bo grajena severno od obmorskega mesta Izmir. Glavno besedo so, po poročanju virov blizu vodstva družbe, na koncu imeli Katarci, ki imajo preko državnega holdinga dobrih 14,6-odstotni delež v nemškem velikanu in posledično tudi pomemben vpliv pri tovrstnih odločitvah. V igri so pred tem bile še lokacije v Bolgariji, Romuniji in v Srbiji, a je Turčija, kot pomembna avtomobilska partnerica nekaterih drugih avtomobilskih proizvajalcev, očitno ponudila boljše pogoje.

Že pred nekaj meseci je bilo znano, da bo šlo v tem primeru za precej velik tovarniški obrat, ki bo letno izdelal okrog 350 tisoč vozil znamk Seat, VW in Škoda. In prav slednji si bodo od leta 2022 najbolj oddahnili, kajti veliko povpraševanje na trgu jih, s trenutnimi proizvodnimi zmogljivostmi, precej duši in posledično se podaljšujejo roki dobav.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Toliko o nemških avtomobilih in nemški kvaliteti....Saj so ja uvozili milijon in pol delovne sile, pol milijona jih je šlo samo skozi našo državo, pa jih naj ponucajo za sestavljanje avtov, saj so ja vsi imeli visoke šole ali kako so nam že govorili na PopTVju?
13.7.2019 10:07:20
klemens
Tile uvozeni inzenirji se itak slepajo na socialo in delajo, ampak otroke . Dejansko iscejo cenejso delovno silo, ljudi kateri bi delali, pa se vedno ni.
13.7.2019 10:22:13
Uros33
Sem skoraj leto dni v Porscheju. 70% delavcev govori tursko.
13.7.2019 12:23:39
7even77
Glede na zgoraj povedano - glede nemške kakovosti torej - no, če MORDA matični VW, pa potem Audi, Seat ali Škoda niso merilo kakovosti in izkaz koncerna, pa nemara Porsche potem zadosti...? Se pa vsekakor strinjam, da je prav neverjetno, kam vse je potiho poniknila vsa ta množična srenja prebeglih (povečini visoko) izobraženih strokovnjakov, ki so prepešačili (ali kako drugače prečkali) tudi naše ozemlje?
13.7.2019 14:31:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija