Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jeep Gladiator se prvič predstavi na evropskih tleh
Jeepov pickup je zvezda letošnjega Campa Jeep, ki se ta konec tedna odvija v Dolomitih.
Artur Švarc
13. julij 2019 | 7:33:00

Gladiator zaznamuje povratek znamke v segment pickupov, kjer Američani že imajo nekaj izkušenj. Prvi takšen znamke Jeep ima korenine v letu 1947, ko je ameriško avtomobilsko podjetje Willys Overland predstavilo enotonski tovornjak s pogonom na vsa štiri kolesa, ki je temeljil na platformi CJ-2A. Sledilo mu je kar nekaj poltovornjakov, vključno z modeli FC-150/170 (1957 – 1965), Jeep Gladiator/J Series (1963 – 1987), Jeep CJ-8 Scrambler (1981 – 1985) in Jeep Comanche (1986 – 1992). 

Danes, po 27 letih, se znamka Jeep vrača v segment poltovornjakov z večnamenskim vozilom z odprto streho, ki ponuja užitek v vožnji in omogoča terenske zmogljivosti, kot tudi napredne tehnološke funkcije v kombinaciji s 152-centimetrsko dolžino kesona. Gladiator je zasnovan na osnovi  kultne formule modela Wrangler, ter ponuja še večjo vsestranskost, svobodo in vrhunsko vozno dinamiko na cesti. Odlikuje ga terenska zmogljivost, zahvaljujoč pogonskima sistemoma Command-Trac in Rock-Trac, premam Dana 44 tretje generacije, elektronskima zaporama diferenciala na sprednji in zadnji premi Tru-Lock, elektronskemu izklopu sprednjega stabilizatorja, ki je ekskluziven v segmentu, ter terenskim pnevmatikam R32. Proizvodnja poteka v Toledu, v ameriški zvezni državi Ohio, medtem ko bo v Sloveniji na voljo prihodnje leto, v treh nivojih opreme: Sport, Overland in Rubicon.

Obiskovalci omenjenega dogodka v Dolomitih si lahko prvič od blizu ogledajo dva modela Jeep Gladiator v terenski različici Rubicon. V oba je vgrajen 3,6-litrski bencinski motor, ponašata pa se s karoserijo bele oz. črne barve in z edinstvenimi prilagoditvami, ki so jih posebej za to priložnost razvili pri znamki Mopar. A ta motor bo na evropskih cestah bolj izjema kot pravilo, saj bo večina Gladiatorjev opremljenih s trilitrskim dizelskim šestvaljnikom z 260 konji.

Posted by Avtomanija
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija