Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najhitrejše blindirano vozilo, ki zmore do 325 km/h
Pri ameriškem podjetju AddArmor so pred kratkim predstavili novo pridobitev v prodajni ponudbi. Za razliko od ogromnih terencev, so se tokrat preobrazbe v blindirano vozilo lotili na modelu RS7 Sportback.
Peter Pirkovič Addarmor
15. julij 2019 | 11:14:21

Preden so varnostni mojstri avto vzeli pod svoje okrilje, so štirilitrski V8 motor pri družbi APR še dodatno navili in iz njega izstisnili 567 kilovatov moči in 1085 Nm navora. Da bi avto obdržal izjemne vozne sposobnosti, so za visoko zaščito delov karoserije uporabili polikarbonatno tkanino, ki ima boljšo zaščito od jekla in je hkrati tudi za 60 odstotkov lažje. Omenjeni material in dodatne sloje stekla so uporabili tudi za zaščito vseh steklenih površin, posledica celotne preobrazbe pa je zaščita B4 po evropskih standardih.

Zanimiv je podatek, da je avto v celoti težji za vsega 91 kilogramov, kar mu omogoča doseganje izjemno visoke hitrosti (325 km/h), medtem ko šprint od 0 do 100 km/h traja samo 2,9 sekunde. Poleg klasične zaščite je avto opremljen še s posebnimi gumami, ki ob predrtju omogočajo še nekaj kilometrov vožnje, vratne kljuke ob dotiku lahko sprostijo nekaj elektrošoka, vgrajeni mini pršilniki lahko napadalce odvrnejo s solzivcem oziroma ti ustvarijo dimno zaveso, dodatno pa ima Audi RS7 Sportback še sistem za detekcijo za plina in sistem za odkrivanje min. Cena takšnega avtomobila znaša 182 tisoč evrov, čeprav je ta odvisna od naročnikovih želja. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija