Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kitajska
Kitajsko podeželje izvor ponarejenih Porschejevih delov
Na podeželju se ljudje ponavadi ukvarjajo s kmetijstvom, toda nekateri Kitajci so se namesto pridelovanja hrane raje odločili za pridelovanje Porschejevih delov.
Urša Prosenjak
6. avgust 2019 | 9:03:47

Podjetni Kitajci se radi lotevajo kopiranja originalnih izdelkov – od tehničnih naprav do avtomobilskih delov ali kar celotnih avtomobilov. Toda če ponarejena naprava pomeni za kupca le nespametno porabljen denar, pa lahko imajo ponarejeni avtomobilski deli veliko usodnejše posledice.

Nemški proizvajalec avtomobilov Porsche je v ponedeljek, 5. avgusta 2019, sporočil, da so v letu 2018 zaplenili 200.000 ponaredkov povezanih s podjetjem, med njimi je bilo 33.000 rezervnih delov – od centralnih delov platišč do zavornih ploščic in airbagov. Vrednost zaseženih predmetov ocenjujejo na 60 milijonov €.

Nadzor nad ponarejenimi deli izvaja Porschejeva služba za zaščito znamke, ki redno obiskuje Kitajsko in sodeluje s tamkajšnjimi preiskovalnimi organi. Pooblastila jim omogočajo, da zaplenijo ponarejene dele. 80% vseh ponarejenih delov za vozila Porsche namreč izvira iz podeželskih predelov Kitajske, kjer jih izdelujejo v improviziranih delavnicah ali celo kar v dnevnih sobah. Večino teh delov nato prodajajo v spletnih trgovinah kot so Amazon, eBay in Alibaba.

Z malce previdnosti se lahko izognemo nakupu ponaredka. Pri Porscheju opozarjajo na tri ključne znake, ki kažejo na neoriginalen izdelek: neobičajno nizka cena, površna izdelava (nekoč so našli izdelek z ovco namesto konja v logotipu) ter napačno črkovane besede in nekvalitetno pakiranje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija