Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Britanska policija rekrutirala Škodino Scalo
Škoda je za britansko policijo pripravila posebno izvedbo modela Scala.
Urša Prosenjak
9. avgust 2019 | 7:05:01

Policijske Scale bodo prepoznavne po rumeno-modri šahovnici britanske policije na beli osnovni barvi, LED lučeh, vgrajenih v masko, strešnih lučeh ter tritonsko sireno. Škodina vozila naj bi uporabljali tudi britanski reševalci in gasilci, ni pa še znano, kateri motor so namenili službenim vozilom. Najmočnejši je 1,5–litrski bencinski s 150 konji, toda ker ima večina patruljnih avtomobilov dizelski pogon, se bodo verjetno tudi tokrat odločili za 1.6 TDI s 115 konji.

Čeprav se za domovino Jamesa Bonda zdi Škoda kot policijsko vozilo premalo vpadljiv avto, pa se podjetje ponaša z dolgoletnim partnerstvom s službami nujne pomoči, zaradi česar so zanesljiv partner, ki strankam zagotavlja tehnološko napredna vozila za zmerno ceno, Scala kot najnaprednejši model pa te pogoje več kot izpolnjuje.

Po mnenju Britancev je sicer Scala najmanj zastrašujoč policijski avto, kar jih je kdaj obstajalo in težko si ga predstavljajo v divjem pregonu nevarnega osumljenca. Toda za običajno delo mestne policije je zaradi nizkih stroškov vzdrževanja dobra izbira.

Britanska policija kot označena patruljna vozila tradicionalno uporablja Vauxhall Astro in Insignio, med neoznačenimi vozili pa najdemo različne znamke in modele, med drugimi so to Škode, Subaruji, Audiji in BMW-ji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
Nizki stroški vzdrževanja, ha, ha, avto bo več na servisu, kot na terenu.
9.8.2019 9:58:33
jjs
To ne vem... Škodo vidim v številnih policijskih parkih po svetu in očitno se je izkazala. Zanimivo bi bilo videti statistike, zelo verjetno bi bila ta znamke nekje pri vrhu.
9.8.2019 16:56:28
Firedancer
"Nizki stroški vzdrževanja, ha, ha, avto bo več na servisu, kot na terenu. " In to pribije človek, ki ima nick Alfafil in na sliki maske od Alfe... Brez zamere, ampak zanesljivot Škode je v že davno konkretno presegla zanesljivost Alfe...
9.8.2019 21:47:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija