Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ponte Morandi
Most se je premikal že leto dni prej
Ob obletnici tragedije v Genovi so italijanski mediji razkrili, da bi nesrečo bilo mogoče preprečiti.
Artur Švarc
14. avgust 2019 | 10:25:00

Medtem ko v Genovi poteka proces proti odgovornim za nesrečo, hkrati pa nastaja nov most, je tožilstvo predstavilo poročilo ameriške Nase, v katerem piše, da se je struktura mosta v prestolnici Ligurnije začela premikati že vsaj 2015. Študija Nasinega JPL v Pasadeni razkriva, da se je v mesecih pred tragedijo most začel izdatneje zvijati, najbolj med marcem 2017 in avgustom 2018.

Geolog iz ministrstva za okolje, Carlo Terranova, je povedal, da so s pomočjo radarskih satelitskih slik ugotovili, da je prišlo do premikov in če bi te podatke spremljali prej, bi lahko tragedijo verjetno preprečili.

Ugotovitve Nase za zdaj niso del dokaznega gradiva, je pa tožilstvo zaprosilo za slike tudi Italijansko vesoljsko agencijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10power
Torej to je potrditev da NASA snema vse države sveta, ker dvomim da so snemali konkretno samo to območje in ta most. Če zaznajo lahko par centimetrske pomike mostov, ti je jasno kako natančno opremo imajo in kaj lahko vse vidijo. Vprašanje pa sedaj je, če je tako enostavno to določiti, zakaj se ne pregleduje vseh starih, kritičnih, s prometom preobremenjenih mostov na ta način?
14.8.2019 10:47:07
klemens
Čudno da ne pošiljajo posnetke zibajočih pešcev, bi naša policija, kar štancala plačilne naloge
14.8.2019 11:53:51
v10power
Ha ha, dobra.
14.8.2019 12:04:15
jjs
Verjetno ima NASA posnetke vsega in vsakogar ob vsakem trenutku (z izjemo kakšnega malezijskega letala). Na mestu Italijanov bi jih jaz zaprosil za prosnetke VSEH njihovih mostov - pa še kakšnih drugih gradenj, ker imajo (kot pri avtih) kljub briljantnim zasnovam na področju izvedbe očitno težave. Nekako od Longarona (in Alfasuda) naprej.
14.8.2019 20:50:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija