Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Opel
Nova Insignia 2022
Kmalu prihaja osvežitev Insignije, potem pa bodo inženirji zavihali rokave za naslednjo generacijo, ki bo predstavljena čez tri leta.
Artur Švarc
16. avgust 2019 | 10:08:02

Druga generacija Insignije je tudi zadnji čistokrvni Opel, saj so vsi naslednji modeli že postavljeni na platforme z motorji matičnega koncerna PSA. Tako bo tudi Insignia že čez tri leta stala na hišni EMP2 platformi, z novim hišnim dizajnom in Peugeotovimi motorji, ,5- in 2-litrskim turbo bencinarji in dizli, prav tako bo Insignia dobila tudi plugi-in hibridno različico.

Je pa vse odvisno tudi od prodaje – lani so Isnignie v Evropi prodali le v 67.400 primerkih, kar je pol manj od prve generacije v zlati dobi leta 2009, številka pa je tudi precej nižja od Oplovih križancev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Kot rečeno - tokratna Insignia je bolj kot ne pravi "flop". Že večkrat sem zapisal, da to ni več čistokrvni Opel, saj je bil to prvi skupni otrok takrat še Opla v izdihljajih in krovnega PSA koncerna. Zadnji pravi Opel, ,ki ni nastal na kateri od EMP variant podvozja, je pač Astra (in še pred njo, kot derivat Fiata Punto, Corsa). No, če bo (res ŽE čez tri leta, kajti to je res prehitro znotraj ene generacije) z novo izdajo kaj bolje, kot s trenutno, bomo pač videli. Verjetno gre, gledano skozi PSA-jeve oči, res še najbolje prav Peugeotu, pa tudi slednji ni neki presežek.
16.8.2019 11:47:33
IcEmAn
PSA-ju je v interesu, da se čimprej znebijo tistega, kar je še last GM-a. Mene sploh preseneča, da bo aktualna Insignia dobila facelift (sem pričakoval, da bo namesto facelifta že takoj nova generacija). Se pa generacije avtov ponavadi menjajo nekje na 6 let (facelift po 3 letih), no prejšnja insignia je tu kar precej izstopala - držala je 9 let.
16.8.2019 13:34:11
v10power
Kaj zdej? Ti praviš da je trenutna Insignia na PSA platformi, članek pravi da bo na novi šele nova generacija. Kolikor jaz vidim je zdajšnja še zmeraj čisti Opel, še posebej glede na Infotainment. Pri novi se bo verjetno spremenilo tudi to.
17.8.2019 13:32:53
IcEmAn
v10power, beri komentarje pod to novico: http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=2&id=5172 . Kakšen vir, ki dokazuje, da ima prav, pa še vedno čakam.
17.8.2019 14:16:22
7even77
Če je, kdorkoli pač, pozorneje spremljal časovnico prevzemanja takratnega Opla, potem mu ni bilo treba dvakrat prebirati, da je v prav istem času že nastala tudi trenutna Insignia! Torej še pred PSA-jevim 508, ki je na račun prav te iste Insignie nekaj malega privarćeval pri sami zasnovi, preostanek niti ni bil prezapleten. Da pa je infotainment (še) Oplov zapuščina, ni pa nič narobe. V aktualnem 508 je celo še bolj zapleten, že če žališ vzpostaviti recimo samo telefonski klic... Tudi povsem Peugeotova Corsa ima infozabavni sistem nekoliko drugačen, kot dvojček 208, tako ali tako pa je že sam PSA kar kmalu ugasnil tudi OpelEye, ki je bil prižgan še pod GM-om, ki pa ga Francozi seveda na celi črti brišejo. Ergo - kar je aktualni Insignii še morda Oplovega, se prav zares spremeni čez tri leta, ko bo "strela", kot Oplov zaščitni znak, dejansko ostalo samo še na maski, zadku in na volanskem obroču. Že zdaj pa je pod motornim pokrovom in pod vozilom vse polno francoskih pečatnih oznak... Verjetno veliko več, kot bi jih radi gledali Nemci.
18.8.2019 8:14:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija