Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Risal je Lamborghinije in Bugattije, zdaj je dobil nov izziv
Oktobra bo vajeti šefa oblikovanja pri švedskemu Koenigseggu prevzel Sasha Selipanov.
Peter Pirkovič Koenigsegg
16. avgust 2019 | 10:54:02

Rojen leta 1983 v Tbilisiju, v Gruziji, je leta 2005 diplomiral na univerzi v Kaliforniji in se kmalu zatem zaposlil v Volkswagnovem koncernu, kjer je med drugim poskrbel za svoj vložek pri nastanku Lamborghini Huracana in kasneje še Bugatti Chirona. Leta 2017 je koncern VW zapustil in se preselil k Hyundaiju (znamka Genesis), a je bila ponudba s švedske tako zelo mamljiva, da je po dveh letih presedlal na elitno delovno mesto. Namreč, pri Koenigseggu bo čez dober mesec postal šef oblikovanja.   

"Sanje so se mi uresničile. Že vrsto let sledim razvoju znamke Koenigsegg in sem hkrati velik ljubitelj njihove oblikovalske svobode in zavezanosti k inovacijam. V današnjem svetu so dosežki te švedske znamke neprimerljivi. V čast mi je, da bom del Koenigseggove ekipe in da jim bom lahko ponudil svoje strokovno znanje in življenjsko strast do športnih avtomobilov," pove Selipanov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Koenigsegg 2, sodeč po pleši
16.8.2019 11:20:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija