Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Fiat 124 Spider bržkone ne bo dočakal druge generacije
Roadster, ki so ga pri Fiatu predstavili pred slabimi štirimi leti, se ne prodaja v skladu s pričakovanji.
Marko Hanželič
24. avgust 2019 | 10:35:42

Prvi mož Fiata, Olivier François, je v intervjuju za Autocar povedal, da je Fiat 124 Spider sicer relativno uspešna zgodba, a da najverjetneje ne bo dočakal druge generacije. François je poudaril, da je 124 Spider podjetju prinesel dobiček, a predvsem zato, ker so se posla lotili skupaj z Mazdo. Navsezadnje sta s četrto generacijo Mazde MX-5 tehnično skoraj identična.

Za nekaj italijanskega flaira so pri Fiatu sicer poskrbeli z lastnim pogonskim agregatom, 1,4-litrskim MultiAir štirivaljnikom, drugače pa si japonska predstavnica in italijanski predstavnik delita vse od platforme do notranjosti.

François je v intervjuju poudaril, da je model 124 Spider pomemben kon teke vrste »halo car«, ki znamko predstavlja kot bolj »cool«, a vse skupaj ne odtehta stroškov, ki jih prinaša razvoj nove generacije. Kljub temu je vrata pustil rahlo odprta: »Model 124 Spider ni tisto, kar razumemo kor 100% Fiat, a je zelo zanimiv avtomobil. Za zdaj ostajamo pri tem, da naslednika najverjetneje ne bo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Valjda da ne, če je avto najprej bil mišljen kot Alfa Spider. So pa zdaj cene novih kar ugodne, ker se jih ne morejo znebit. Priložnost za ljubitelje kabrioletov.
24.8.2019 20:05:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija